Τσέλιος στο ThrakiSportS από την Αυστρία: «Θα έρθουν σίγουρα καλύτερες μέρες! Παρά τον Covid εδώ ευτυχώς παίζουμε βόλεϊ»

Ένας από τους λίγους Θρακιώτες βολεϊμπολίστες που παίζουν βόλεϊ εν μέσω COVID19 είναι ο Παρασκευάς Τσέλιος, ο οποίος στην αρχή της σεζον επέλεξε να αφήσει την Ελλάδα και το εγχώριο πρωτάθλημα για την Αυστρία και την πρώτη κατηγορία.

Ο Αλεξανδρουπολίτης παίκτης μετά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Ολυμπιακό και τον ΟΦΗ πήρε μετεγγραφή στην Αυστριακή Αμστέτεν, η οποία βρίσκεται στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος όπου στις δύο πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στην 4 θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τον νεαρό κεντρικό, ο οποίος μίλησε για το πρωτάθλημα της Αυστρίας, την ζωή στην Αυστρία εν μέσω COVID19 με τον ίδιο να στέλνει και τις ευχές του στην Ελλάδα καθώς φέτος τα Χριστούγεννα θα τα περάσει μακριά από την οικογένεια του.

Για την απόφαση να φύγει για την Αυστρία την φετινή χρονιά και αν ήταν σωστή η απόφαση αυτή σχολίασε: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση το να βγω εκτός Ελλάδος αλλά έπρεπε να το κάνω κάποια στιγμή και να ρισκάρω!! Πήρα το ρίσκο σε μια λιγο δύσκολη εποχή λόγω του ιού και όλα αυτά που συμβαίνουν. Θεωρώ μέχρι στιγμής πως έκανα μια σωστή επιλογή και αγωνιστικά καθώς το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας να μπούμε στην 4αδα με τις μεγάλες ομάδες!! Όσον αφορά το έξω-αγωνιστικό κομμάτι προς το παρόν δεν έχω βρει κάποιο εμπόδιο. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά με τους συμπαίκτες μου και έχω κάνει αρκετούς φίλους ενώ και το κλίμα είναι εξαιρετικό!!».

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Αυστρία παρά τον COVID 19 με τον ίδιο να μιλάει για τα δεδομένα τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στο πρωτάθλημα: «Ευτυχώς εδώ συνεχίζουμε κανονικά τις προπονήσεις και τους αγώνες χωρίς καμία διακοπή. Είμαστε λίγο σε μια δύσκολη φάση διότι πρέπει να προσέχουμε πολύ λόγω Covid19 σε ότι κάνουμε και σε μια προπόνηση δεν είναι τόσο εύκολο να μην υπάρχει επαφή. Παρόλα αυτά κρατάμε όλα τα μέτρα και είμαστε όσο πιο προσεκτικοί μπορούμε!! Μας στεναχωρεί βέβαια που τα γήπεδα είναι άδεια αλλά ελπίζουμε πως θα φτιάξουν όλα σύντομα!! Η ζωή λόγω covid είναι όπως παντού!! Όλοι μας φοβόμαστε, ο κόσμος φοβάται και γίνονται όλα κάπως συντηρητικά, θα έλεγα, για να υπάρχει υγεία και ασφάλεια!!».

Για το αν υπάρχει καθεστώς “lockdown” αυτή την στιγμή στην Αυστρία εξηγεί: «Υπήρχε “lockdown” μέχρι πριν λίγες ημέρες αλλά σταμάτησε για τις γιορτινές ημέρες μόνο για να μπορέσει ο κόσμος να κάνει αγορές. Τα πράγματα λειτουργούν όπως παντού ενώ τα μαγαζιά, τα εστιατόρια και οι καφετέριες είναι κλειστά. Ανοιχτά παραμένουν φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, όπως και παντού. Δεν είναι τόσο αυστηρά όσο στην Ελλάδα αλλά εδώ κρατούν όλα τα απαραίτητα μέτρα δίχως να το επιβάλλει κάποιος».

Για το αν βλέπει διάφορες ανάμεσα στο Ελληνικό και το Αυστριακό πρωτάθλημα σχολιάζει: «Δεν θα έλεγα πως υπάρχουν διάφορες αλλά περισσότερες ομοιότητες όσον αφορά τα πρωταθλήματα. Η μόνη διαφορά που θέλω να τονίσω είναι ότι εδώ υπάρχει πολύ περισσότερη οργάνωση και ένα σοβαρό πρόγραμμα!!».

Τέλος για το που θα περάσει τις φετινές γιορτές και τις ευχές του για τον νέο χρόνο: «Δυστυχώς λόγω του ιού τις φετινές μου γιορτές θα τις περάσω εδώ στη Αυστρία διότι θεώρησα πως είναι λίγο επίφοβο να θέσω την οικογένεια μου σε κίνδυνο, εξαιτίας και του ταξιδιού που θα πρέπει να κάνω. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, Καλά Χριστούγεννα, Καλή Πρωτοχρονιά, καλές γιορτές, να προσέχουμε και πάνω απ΄ όλα να έχουμε υγεία και να είμαστε αισιόδοξοι. Θα έρθουν καλύτερες μέρες σίγουρα!! Και εύχομαι το νέο έτος να είναι καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο μέχρι τώρα!!».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.