«Πώς ο Covid επηρέασε όλους τους κλάδους του αθλητισμού» εξηγεί ο Νεδήμ Καρά Αχμέτ

O προπονητής του γυναικείου τμήματος της Ασπίδας Ξάνθης μίλησε στην xanthi-sport για την διακοπή των πρωταθλημάτων και το δεύτερο lockdown της χώρας.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δυστυχώς η χώρα μας αλλά και όλος ο κόσμος περνάει δύσκολες στιγμές. Συγκρίνουμε συνεχώς όλη την κατάσταση πριν από την πανδημία με την τρέχουσα κατάσταση. Πόσα κιλά έχουμε χάσεı; Πόσα κιλά έχουμε βάλει; H ψυχολογία μας έχει χαλάσει; Μπορούμε να κρατήσουμε το ηθικό μας ακμαιότατο;
Εάν μπούμε στην οικονομική πτυχή αυτής της κατάστασης, ξέρουμε ότι εκτός από τις κούριερ, τα σούπερ μάρκετ, τις εταιρείες κατασκευής μασκών, υπάρχουν πολύ λίγοι που μπορούν να σταθούν ή έχουν μείνει όρθιοι οικονομικά σε αυτή την κατάσταση, η πλειοψηφία δυστυχώς είναι στην πλευρά του χαμένου.
Έτσι, όπως καταλαβαίνετε, η πανδημία του Covid, η οποία έχει επηρεάσει την καθημερινή ζωή όλου του κόσμου, έχει επηρεάσει σημαντικά και όλους τους κλάδους του αθλητισμού.
Κατά την διάρκεια της πανδημίας από το Μάρτιο του 2020 και μετά ελήφθησαν αποφάσεις για την διεξαγωγή διάφορων αθλητικών αγώνων συμπεριλαμβανομένου και του μπάσκετ. Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία προσπάθησαν να τηρήσουν κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα πού επέβαλε η κυβέρνηση. Σχεδιάστηκε να διοργανωθούν οι αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς θεατές, προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση μέσω επαφής μεταξύ των φιλάθλων. Ωστόσο με το που ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά 2020-21, είδαμε ότι οι αγώνες είτε άρχισαν να αναβάλλονται είτε να ακυρώνονται. Συνέπεια όλων αυτών η ομοσπονδία να αναστείλει όλα τα πρωταθλήματα.
Όλη η αθλητική κοινότητα στη χώρα μας αλλά και όχι μόνο, έχει επηρεαστεί σαφώς αρνητικά από αυτή την κατάσταση. Εμείς σαν σύλλογος προσπαθώντας να κρατήσουμε τις αθλήτριες αλλά και τους αθλητές μας σε εγρήγορση ερχόμενοι σε συνεχή επαφή με τις αθλήτριες-αθλητές είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, δίνοντάς τους διάφορα προγράμματα ατομικής σωματικής ενδυνάμωσης, διατροφής, συμμετοχής σε τηλεδιασκέψεις με γνωστές αθλήτριες-αθλητές του χώρου αλλά και σε διάφορα σεμινάρια σχετικά με τον αθλητισμό και όχι μόνο.
Σίγουρα περνάμε από ιστορικούς και δύσκολους καιρούς. Το κράτος, οι υγειονομικές αρχές και όχι μόνο αγωνίζονται με καρδιά και ψυχή. Πρέπει να τους βοηθήσουμε όλοι μας ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής. Ελπίζω και εύχομαι να επιστρέψουμε στις όμορφες μέρες που χάνουμε το συντομότερο δυνατό. Φυσικά να μείνουμε υγιείς αλλά να μείνουμε και με το μπάσκετ…»