Super League: Βασικός ο Μάνταλος στο ισόπαλο εξ αναβολής ντέρμπι της πρεμιέρας

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της Super League, στον άθλιο αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε βασικό τον Κομοτηναίο αρχηγό της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, ενώ άφησε στον πάγκο τόσο τον πρώην αμυντικό της Ξάνθης Στράτο Σβάρνα, όσο και τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Γιώργο Αθανασιάδη.

Τα πρώτα 45 λεπτά του ντέρμπι θα… ξεχαστούν γρήγορα. Κακό ποδόσφαιρο, δίχως ρυθμό, με πολλά λάθη και φάουλ και δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 56′, όταν ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μπουχαλάκη, αυτός τον Βρουσάι, ο οποίος έμεινε αμαρκάριστος και με πλασέ τελείωσε τη φάση στη γωνία του Τσιντώτα. Αρχικά υποδείχθηκε οφσάιντ, ωστόσο στο VAR φάνηκε πως ο Λόπες κάλυπτε τον Βρουσάι με τον Τρεϊμάνις να δείχνει σέντρα.

Η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 80′, όταν ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ στο πίσω δοκάρι, η άμυνα του Ολυμπιακού έχασε τα μαρκαρίσματα, ο Σα έκανε κακή έξoδο και ο Σιμόες με κεφαλιά έκανε το 1-1.