Από 2.500 ως 11.500 ευρώ η οικονομική ενίσχυση για κάθε εγγεγραμμένο αθλητικό σωματείο από την Θράκη

Υπογράφεται εντός της ημέρας και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία έχει ήδη υπογράψει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η οποία αφορά στον «καθορισμό του πλαισίου, όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια κατανομής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα δικαιούχα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία».

Οι καταβολές θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και δικαιούχα της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρών, είναι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που έχουν ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν.

Το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:
* Ως ποσό βάσης για την οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού των σωματείων που καλλιεργούν ένα (1) άθλημα, ορίζεται το ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500 €).
* Για τα σωματεία που καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα, το ανωτέρω ποσό βάσης προσαυξάνεται κατά χίλια ευρώ (1.000 €) ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα.

Από την Θράκη έχουν μέχρι στιγμής εγγραφεί και έχουν λάβει έγκριση 34 σωματεία από τον Εβρο (με τελευταίο χρονικα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης), 11 από την Ροδόπη (με τελευταίους χρονικά το Δημοκρίτειο και τον Δία Κομοτηνής) και μόλις 9 από την Ξάνθη (με τελευταίο χρονικά το περασμένο Σάββατο τον Μέγα Αλέξανδρο). Αρα στο σύνολο έχουμε εγκεκριμένα 54 σωματεία. Το καθένα αλλά και όσα άλλα έχουν ολοκληρωσει την εγγραφή τους καταθέτοντας την σχετική αίτηση θα λάβουν από 2.500 ευρώ μίνιμουμ μέχρι μάξιμουμ τα 11.500 ευρώ που πάνε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για τα συνολικά 10 τμήματα που καλλιεργεί και πήραν έγκριση (2.500 για το πρώτο άθλημα + 9×1.000 ευρώ για καθένα από τα υπόλοιπα).

Στο μεταξύ, πλησιάζουν τα 2.000 τα απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

Μέχρι και το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου:
* 5.555 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο,
εκ των οποίων
* 5.231 σωματεία προχώρησαν σε αίτηση
* 3.769 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (72,1%)
* 1.462 σωματεία αναμένεται να την ολοκληρώσουν (27,9%)
* 3.365 αιτήσεις σωματείων έχουν ελεγχθεί (89,3%)
* 1.852 σωματεία είναι απολύτως νόμιμα.

Επιπλέον, δημοσιεύτηκε στο ΦεΚ (Β’, 5357) η Υπουργική Απόφαση του κ. Αυγενάκη με την οποία παρατείνεται, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία θεραπείας επί τυχόν παρατηρήσεων στις 3.769 αιτήσεων σωματείων, που έχουν ήδη υποβληθεί.
Επίσης, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 παρατείνεται και η προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων των σωματείων εκείνων που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα συγκεκριμένα σωματεία θα έχουν περιθώριο «θεραπείας», επί τυχόν παρατηρήσεων στις αιτήσεις τους, έως τις 22 Ιανουαρίου 2021.

Материалы по теме:

ΕΠΣ Ξάνθης: Οι διαιτητές της πρεμιέρας σε όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου σε πλέι οφ και πλέι άουτ
  Με ανακοίνωση η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης,έκανε γνωστά τα ονόματα των διαιτητών στους αγώνες του Σαββατοκύριακου στην πρεμιέρα των πλέι οφ και πλέι ...
ΕΣΠΕΘΡ: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα
  Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα που διοργανώνει η Α’ Περιφέρεια Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας. Αναλυτικά  το πρόγραμμα όλων των αγώνων του Σαββατοκύριακου: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ PLAY OFF ...
Παύση πρωταθλήματος στο Ισραήλ και σκέψεις για επιστροφή στην Ελλάδα του Θάνου Μαρούλη
Με το COVID19 να καλπάζει σε όλες τις χώρες του κόσμου, αρκετές από αυτές σκέφτονται να αναστείλουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα τους. Ένα από αυτά τα ...
Ανακοινώθηκε και επίσημα: ένας πρωταθλητής Γαλλίας στον Πανθρακικό!
Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος -  Ανακοινώθηκε και επισήμως το πρωί της Τρίτης από την ΠΑΕ Πανθρακικός η απόκτηση του Εμπό, για ...
ΕΠΣ Θράκης: Συνεχίζονται οι μεταγραφές στην Δόξα Προσκυνητών!
  Μια ακόμη μεταγραφή την 23η πραγματοποιησε η Δόξα Προσκυνητών που ετοιμάζεται και για τον αγώνα ντερμπι με την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου. Η ομαδα του Γιάννη ...