Συνυπογράφει το κάλεσμα για εκδήλωση στη μνήμη Γρηγορόπουλου ο Εβρίτης ηθοποιός Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Ο Εβρίτης ηθοποιός Σπύρος Χατζηαγγελάκης είναι μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κάλεσμα το οποίο ξεκίνησε για εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 12η επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Όπως είναι γνωστό,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε ανακοινώσει με αφορμή όσα έγιναν στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ότι: «Και για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο είναι προφανές δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι”. Όμως τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε μια προσπάθεια με ανοιχτό κείμενο υπογραφών με το οποίο δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ακτιβιστές, πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που ανήκουν κυρίως στον αριστερό χώρο, καλούν σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι  οι τραγουδιστές Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Νατάσα Μποφίλιου και Σπύρος Γραμμένος, ενώ ο συντοπίτης μας Σπύρος Χατζηαγγελάκης που κατάγεται ως γνωστόν από την Ορεστιάδα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, είναι ο πιο γνωστός από τους ηθοποιούς που υπογράφουν το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου ΓρηγορόπουλουΣτις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας.
Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί.
Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση.
Για να παραμείνουμε άνθρωποι.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/