Ο πιο νέος πρόεδρος ΕΠΣ δίνει το σύνθημα για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Μπορεί ηλικιακά να μην συμβαδίζει με τους περισσότερους «συναδέλφους»  του, προέδρους άλλων Ενώσεων, όμως  όποιος κουβεντιάσει για λίγο μαζί του, θα καταλάβει πως ο 25χρονος Νίκος Σάββας, είναι ένα πρόσωπο, που έχει τις απαραίτητες διοικητικές ικανότητες.

Είναι γιος του Χρήστου Σάββα, παλαίμαχου διαιτητή, πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ, πρώην αναπληρωτή πρόεδρου της ΚΕΔ και πρώην πρόεδρου της ΕΠΣ Κοζάνης. Μάλιστα το όνομα του Χρήστου Σάββα είχε παίξει έντονα στα ποδοσφαιρικά στέκια και ως υποψήφιου προέδρου της ΕΠΟ.

Εχοντας δίπλα του ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, οο νεαρός πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης είναι αλήθεια πως έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς μεγαλύτερους  του  είτε προέδρους Ενώσεων είτε προέδρους ομάδων, με την ώριμη σκέψη και συμπεριφορά του.

Μίλησε στο Sportime για μια σειρά από θέματα και σε σχέση με το μείζον που απασχολεί όλον τον κόσμο, αν θα πρέπει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ή να μπει παύλα, είναι ξεκάθαρος υπέρ της επανεκκίνησης. Παρόλα αυτά, δεν μασάει τα λόγια του και τονίζει ότι συμφωνεί με την αναστολή που έγινε.

«Απόλυτα. Από την πρώτη στιγμή που είδαμε πως το πράγμα δεν πήγαινε στην κατεύθυνση που όλοι θέλαμε, πήραμε την πρωτοβουλία και πριν ακόμη πάρουμε την εντολή, να διακόψουμε το ροή των πρωταθλημάτων μας. Αυτό το κάναμε για να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, που με κάθε τρόπο βρίσκονταν στα γήπεδα, είτε παίζοντας είτε παρακολουθώντας. Κι επειδή τα περισσότερα γήπεδα, δεν πληρούν τις προδιαγραφές , αλλά έχουν μια συρμάτινη περίφραξη, με αποτέλεσμα να γίνεται συγχρωτισμός, αποφασίσαμε για το καλό όλων να αναστείλουμε πρώτοι τα πρωταθλήματα μας. Τώρα αν καταφέρναμε να τα ανοίγαμε και πρώτοι θα ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι (γέλια)».

Σε ερώτηση αν δοθεί το πράσινο φως από την πολιτεία αν η ΕΠΣ Κοζάνης είνα έτοιμη για την επανεκκίνηση, ο Νίκος Σάββας απαντά: «Εννοείται πως ναι. Πάντα είμαστε σε ετοιμότητα και πάντα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, τόσο με τους φορείς, όσο και με τα σωματεία μας. Είναι μια υποχρέωση ηθική αλλά και ουσιαστική. Θέλουμε να ανοίξουν τα γήπεδα και για ένα επίσης λόγο. Για να μπορέσει όλος ο κόσμος να βγει να αθληθεί, να βρεθεί κοντά στο αγαπημένο του άθλημα και κυρίως να αρχίζει να ζωντανεύει και ο Νομός μας. Όχι μόνον ποδοσφαιρικά αλλά και κοινωνικά. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά».