Super League: Με βασικό Μάνταλο η ΑΕΚ πέρασε νικήτρια από τον καλοστημένο Αστέρα του Ράσταβατς

Επιστροφή στην… κανονικότητα για την ΑΕΚ, η οποία μετά την κακή παρένθεση της Πέμπτης έπαιξε σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν ένα από τα καλύτερα ημίχρονο της σεζόν, ωστόσο είδαν τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στη μοναδική τους τελική στο πρώτο μέρος. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Καρέρα έπαιξαν εξαιρετικά σε ομαδικό επίπεδο και τελικά αυτός που έδωσε τη λύση ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ατο 13′ ο εξαιρετικός, Σάκχοφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τάνκοβιτς έστρωσε με το κεφάλι στον Λιβάγια κι εκείνος με ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1. Στο 44′ οι γηπεδούχοι που δεν είχαν απειλήσει καθόλου είδαν τον Μπαράλες να νικά στην εναέρια μονομαχία τον Τσιγκρίνσκι και με κεφαλιά να ισοφαρίζει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ιδιαίτερα καλά στημένος Αστέρας από τον πρώην κόουτς της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς μπήκε με αξιώσεις, ισορρόπησε την κατάσταση αλλά στο 58ο λεπτό ο Λιβάγια άλλαξε με πολύ όμορφο τρόπο το παιχνίδι για τον Βασιλαντονόπουλο, ο οποίος γύρισε στον Σάκχοφ και αυτός έστρωσε στον Ιρανό, ο οποίος με πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Για την ΑΕΚ βασικός ξεκίνησε ο Κομοτηναίος αρχηγός της Πέτρος Μάνταλος, από τα πόδια του οποίου για ακόμα μια φορά ξεκινούσε το παιχνίδι της Ενωσης. Αντικαταστάθηκε στο 90ο λεπτό.