Τόκυο αλλά και Παρίσι και Λος Άντζελες στους στόχους του Μιχαλεντζάκη παρά την πανδημία

Μπορεί η πανδημία του νέου κορονοϊού να έχει ανατρέψει τις ζωές μας, αλλά οι μεγάλοι πρωταθλητές οφείλουν να παραμένουν προσηλωμένοι στους στόχους τους που δεν είναι άλλοι από τους μεγάλους αγωνες.

Για τον Εβρίτη Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη ο επόμενος μεφάλος στόχος είναι οι Αγώνες του Τόκυο, που μετά την φετινή αναβολή, προγραμματίζονται πλέον εκτός νέου αππροόπτου για το τέλος του Αυγουστου του 2021 και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Θέλω να υπάρξει μία συνέχεια του Ρίο… αρχής γενομένης από τους αγώνες του 2021 στο Τόκιο. Θέλω κάθε χρόνο να γίνομαι και καλύτερος και να μπορέσω να δώσω το παρών και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις», είπε ο ίδιος ο Μιχαλεντζάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Μελίνα Ντισλιάν για το Heat Radio.

«Στο μυαλό μου είχα πάντα το εξής… Ρίο, Τόκιο, Παρίσι και Λος Άντζελες. Είναι οι παραολυμπιάδες στις οποίες θα ήθελα να είμαι εκεί. Μακάρι να έχω την υγεία μου και να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο. Το Ρίο πραγματοποιήθηκε, το Τόκιο πλησιάζει… μακάρι να πάνε όλα καλά και να έρθει η σειρά για το Παρίσι και το Λος Άντζελες. Επίσης δεν σου κρύβω ότι κάποια στιγμή όταν θα σταματήσω την κολύμβηση, θα ήθελα να κάνω και τη δική μου οικογένεια», λέει ο Μιχαλεντζακης.

Η επιτυχία του Ρίο φαντάζει πλέον μακρινή αλλά και κοντινή συνάμα. Πέρασαν τέσσερα χρόνια. «Από τη μία ακούγεται τόσο μακρινό και από την άλλη μου φαίνεται σαν χθες. Ίσως σε αυτό να έπαιξε και ρόλο η αναβολή των αγώνων τώρα στο Τόκυο λόγω COVID-19. Αν και είχαμε ξεκινήσει προετοιμασία και ήμασταν έτοιμοι για το ταξίδι, ξαφνικά βρεθήκαμε πάλι στο μηδέν σε ότι αφορά την αγωνιστική δράση. Ενδιάμεσα στο Ρίο και στο Τόκυο, δεν υπήρχε κάποιο άλλο μεγάλο αθλητικό γεγονός και ίσως γι΄ αυτό το λόγο το Ρίο να μου φαινόταν στην αρχή πολύ κοντινό, ενώ τώρα πιο μακρινό». 

Κάνοντας αναδρομή στην ζωή το τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης λέει: «Θα τα χαρακτήριζα σαν ένα όμορφο και απρόβλεπτο ψέμα… ξεκίνησα από τις Φέρες, κυριολεκτικά από το μηδέν και ξαφνικά έζησα όλα αυτά τα όμορφα πράγματα. Είναι σαν παραμύθι».Ο ίδιος μπορεί να μην φανταζόταν όλες αυτές τις επιτυχίες, ωστόσο «σίγουρα με φανταζόμουν να κολυμπάω και να είμαι στο νερό. Σκέψου ότι σε ηλικία 3,5 χρονών ξεκίνησα το κολύμπι. Από τότε το μόνο που ήθελα ήταν αυτό».

Οσο για το μέλλον; «Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορώ να διεκδικήσω. Δεν μου αρέσει να επαναπαύομαι και να μένω στάσιμος. Για παράδειγμα δε σου κρύβω ότι θα ήθελα κάποια στιγμή να γραφτεί το όνομά μου σε ένα ρεκόρ, για συνεχόμενες κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων. Έχω ένα αήττητο σερί από το 2016, σε αγώνες κορυφαίου επιπέδου – όπως πανευρωπαϊκό, ολυμπιάδα και παγκόσμιο – και δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να το συνεχίσω».