Κύπελλο Ελλάδος: Στην Cosmote τα δικαιώματα αλλά με αβέβαιη πλέον την παρουσία ΑΕΔ, Ορφέα Ξάνθης και Πανθρακικού

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίαση και μεταξύ άλλων αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά της Cosmote για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Το ποσό δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση αλλά πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί το προηγούμενο διάστημα έκαναν λόγο για μολις 1,6 εκατ. ευρώ που επιναι το χαμηλότερο τίμημα της τελευταίας 10ετίας.

H Cosmote ενδιαφέρεται για τις εμπορικές ομάδες, κοινώς μόνο για το κομμάτι που μπαίνουν οι επαγγελματικές ομάδες. Και αυτή είναι η εγάλη ανησυχία, ότι όσο περνά ο καιρός και δεν παίζεται μπάλα, θα κινδυνεύσει να αλλάξει η προκήρυξη.

Αν δεν υπάρχουν πολλές ελεύθερες ημερομηνίες (που δύσκολα θα υπάρχουν γιατί θα πρέπει να γίνουν και τα αναβληθέντα παιχνίδια της SL1 που ήδη αισιίως έφτασαν τον αριθμό των οκτώ συν όσα προκύψουν και στην συνέχεια) έχει ακουστεί έντονα ως σενάριο η τροποποίηση της προκήρυξης με αυτόματο αποκλεισμό όλων των ερασιτεχικών ομάδων.

Αν συμβεί αυτό, θα είναι κρίμα για τον Πανθρακικό που ήδη έχει πετύχει μια πρόκριση και έχει περάσει απευθείας στον Γ’ Γύρο αλλά και για ΑΕ Διδυμοτείχου και Ορφέα Ξάνθης που λόγω κρουσμάτων Covid στους αντιπάλους τους, δεν αγωνίστηκαν ακόμα για την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Στο επιχείρημα που αρχίσει να αναπτύσσεται είναι ότι θα την πληρώσουν οι ερασιτεχνικές ομάδες γιατί αφενός η Cosmote πληρώνει για τα εμπορικά ονόματα και όχι για αυτές, αφετέρου οι περισσότερες δεν κατέκτησαν την περασμένη σεζόν στα γήπεδα τα κύπελλα αλλά μέσω κλήρωσης.

Για την ώρα πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί για την συμμετοχή του ο ΑΟΞ, ως επαγγελματική ομάδα και μάλιστα της SL2. Αλλά αυτά, ως γνωστόν, κινδυνεύουν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να αλλάξουν…