Πέθανε ο Δραμινός πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Γεωργιάδης

Βαρύ πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών,ο Αντώνης Γεωργιάδης. Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Ο Αντώνης Γεωργιάδης καταγόταν από την Δράμα και υπήρξε ποδοσφαιριστής της ιστορικής Δόξας, η οποία την δεκαετία του ’50 αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας. Τα χρόνια εκείνα με τις ομάδες όλης της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας να ανήκουν στην ίδια ΕΠΣ, βρέθηκε ως αντίπαλος σε πολλά γήπεδα της Θράκης αλλά δεν έτυχε να φορέσει την φανέλα κάποια ομάδας της. Ούτε έτυχε μετά να προπονήσει Ξάνθη ή Πανθρακικό, παρόλο που πάντα τις παρακολουθούσε και αισθανόταν υπερήφανος για τις πορείες τους ως… κοντοχωριανός τους, ειδικά αφότου εξαφανίστηκε δυστυχώς η αγαπημένη του Δόξα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη των μεγάλων κατηγοριών.

Στα 31 του ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα, από την θέση του προπονητή. Κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκε στους πάγκους του Ολυμπιακού (δύο φορές) και της ΑΕΚ, ενώ διετέλεσε και προπονητής της Εθνικής Ελλάδας την τριετία 1989-1992 (πριν αναλάβει ο Αλκέτας Παναγούλιας και την φέρει για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ). Ο εκλιπών ήταν ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες Έλληνα τεχνικού σε πάγκους (586 συνολικά). Το 1996 ο Αντώνης Γεωργιάδης, προπονητής τότε του Πανηλειακού, έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου που επέφερε το τέλος της προπονητικής του καριέρας, αφού του κληροδότησε μόνιμα προβλήματα υγείας.

Περισσότερα σε λίγο…