Πηγές της ΕΕΑ: «Η πολυϊδιοκτησία Ξάνθης-ΠΑΟΚ θεραπεύτηκε με την πώληση στον Μπιλ Πάπας»

«Η πολυϊδιοκτησία Ξάνθης – ΠΑΟΚ που τεκμηρίωσε στο πόρισμά της η ΕΕΑ θεραπεύτηκε με την αλλαγή του ιδιοκτήτη στην ΠΑΕ Ξάνθη και την εξαγορά της από τον Μπιλ Πάπας».

Με αυτά τα λόγια απάντησε πηγή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στο εύλογο ερώτημα του ThrakiSportS και πολλών φιλάθλων της Ξάνθης «πώς είναι δυνατόν να δίνεται άδεια συμμετοχής της Ξάνθης στο πρωτάθλημα από την ίδια Επιτροπή που πριν μερικούς μήνες ουσιαστικά την υποβίβασε».

Η ίδια πηγή αρνήθηκε επίσης κατηγορηματικά την ότι ήταν η ΕΕΑ ήταν εκείνη που ουσιαστικά υποβίβασε την ΠΑΕ Ξάνθη. «Είναι σαν να μην κατηγορείς την ασθένεια για την κατάληξη κάποιου αλλά τον γιατρό που την διαπιστώνει και σε στέλνει στο νοσοκομείο να γίνεις καλά».

Παράλληλα διατύπωσε την εκτίμηση ότι «μετά την διαπίστωση της πολυϊδιοκτησίας, η Ξάνθη έκανε τις απαραίτητες διαδικασίες για να λυθεί το πρόβλημα που είχε διαπιστωθεί» θεωρώντας την εξαγορά της από τον Μπιλ Πάπας «αποτέλεσμα της παράβασης που διαπιστώθηκε ώστε να βρεθεί η πιο βολική και ανώδυνη για όλους λύση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε».

Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα από εδώ και στο εξής για την ΠΑΕ Ξάνθη, η απάντηση ήταν «από ό,τι γνωρίζω όχι» και αναφορικά με τις κατά καιρούς αιτιάσεις του Αλέξη Κούγια ότι στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει αλλάξει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, το σχόλιο ήταν: «Αν έχει στοιχεία ας έρθει να κάνει καταγγελία και θα την εξετάσουμε, εμείς την χρονική στιγμή που κατατέθηκε ο φάκελος, δεν διαπιστώσαμε κάτι».

Στο εύλογο τέλος ερώτημα, εφόσον εγκρίθηκε η μεταβίβαση της ΠΑΕ Ξάνθη, ποιος ήταν ο πωλητής αφού για την ΕΕΑ ιδιοκτήτης της ομάδας δεν ήταν ο Χρήστος Πανόπουλος, η απάντηση ήταν: «Αυτός που προβλέπει ο νόμος. Ουσιαστικά τότε εξετάστηκε το ποιόν του νέου αγοραστή και αν αυτός που εμφανιζόταν να πουλάει είχε το δικαίωμα να το κάνει. Προφανώς κρίθηκε ότι όλα ήταν καθαρά, εγκρίθηκε η μεταβίβαση και με τον τρόπο αυτόν θεραπεύτηκε ουσιαστικά και η διαπιστωθείσα από μέρους μας πολυϊδιοκτησία», αποδίδοντας ουσιαστικά σε αυτήν το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ξάνθη μετά από τρεις δεκαετίες άλλαξε χέρια.