Super League: Δηλώσεις του Στράτου Σβάρνα για τη ζωή του ως… κρούσμα κορονοϊού

Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους παίκτες της ΑΕΚ που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αγώνας με τον Άρη, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι παραμένει ασυμπτωματικός και υπογράμμισε πως δεν φοβάται καθώς δεν είχε προλάβει να έρθει σε επαφή με δικούς του ανθρώπους μετά την επιστροφή από την Ουκρανία.

Ο αμυντικός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε, ενώ πρόσθεσε πως η πορεία της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν τώρα αρχίζει και πως μέχρι στιγμής οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε καλό σημείο. Αναλυτικά, για το πότε βρέθηκε θετικός, ανέφερε: «Εγώ βρέθηκα θετικός στο τεστ που κάναμε, όταν επιστρέψαμε από την Ουκρανία. Γυρίσαμε μετά τον αγώνα και τα ξημερώματα της Παρασκευής κάναμε ένα τεστ και το απόγευμα μου ανακοινώθηκε πως είμαι θετικός». Για το αν παρουσίασε συμπτώματα, απάντησε: «Όχι, δεν ένιωθα απολύτως τίποτα, ούτε βήχα είχα, ούτε πυρετό. Είμαι ασυμπτωματικός».

Για το αν φοβήθηκε και τι σκέφτηκε όταν έμαθε πως είναι θετικός, είπε: «Όχι δεν φοβήθηκα, θα φοβόμουν αν είχα έρθει σε επαφή με τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά λόγο του ταξιδιού δεν είχα έρθει σε επαφή, οπότε ουσιαστικά είμαι λίγο τυχερός σε αυτό, οπότε είμαι χαρούμενος που δεν έβαλα σε κίνδυνο κάποιον δικό μου». Για το που πιστεύει πως κόλλησε, απάντησε: «Είχαμε ένα κρούσμα τη Δευτέρα, ο Μπακάκης ήταν ο θετικός ποδοσφαιριστής και ήμασταν στο ίδιο περιβάλλον και κάναμε μαζί προπονήσεις».

Για το αν το είχε στο μυαλό του πως θα κολλήσει, ανέφερε: «Σίγουρα, όλοι το σκέφτονται αυτό. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που έχει πει πως δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει. Από εκεί και πέρα πρέπει να προσέχουμε όλοι, να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και ελπίζω σύντομα να τελειώσει όλο αυτό και να επιστρέψουμε στη καθημερινότητα μας». Για το αν έπαιρνε όλες τις προφυλάξεις, πρόσθεσε: «Και εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου παίρναμε όλες τις προφυλάξεις. Από την αρχή της πανδημίας στην ομάδα δεν είχαμε κανένα κρούσμα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά και θεωρώ πως ήταν αναπόφευκτο να μην γίνει».

Σχετικά με τα κρούσματα στην ΑΕΚ και τις άλλες ελληνικές ομάδες είπε: «Η ομάδα έκανε ξανά τεστ και περιμένει τα αποτελέσματα, αλλά θεωρώ πως είναι αναπόφευκτο, αφού η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, δεν γίνεται να κάνουμε κάτι άλλο». Όσον αφορά την Εθνική Ομάδα, ανέφερε: «Ναι, θα λείψω από την Εθνική και ήταν από τα πράγματα που με στεναχώρησαν». Τέλος, για το πως βλέπει την πορεία της ΑΕΚ:, σχολίασε: «Όσον αφορά την ΑΕΚ η πορεία της τώρα αρχίζει, είναι σε ένα καλό σημείο. Δεν έχουμε μείνει πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, είμαστε ακόμη ψηλά και στην Ευρώπη προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Είναι μια ωραία εμπειρία να παίζεις με καλές ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο».