Super League: Έφυγαν με το «Χ» από τα Γιάννινα Λουτσιάνο και Καρασαλίδης

Ισόπαλες με 0-0 αναδείχθηκαν στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, με τον πρώην στράικερ και βοηθο προπονητή του ΑΟΞ Λουτσιάνο Ντε Σόουζα να παίρνει τον πρώτο του βαθμό ως πρώτος προπονητής των «Καναρινιών».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αναζητώντας την πρώτη του νίκη στην έδρα του, μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα και είχε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει (Λεό στο 14′, Παντελάκης στο 22′). Στο 38′ ο Ελευθεριάδης, αφού μπήκε από τα αριστερά και πέρασε τον Καρασαλίδη, σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Κνετ. Ο Παναιτωλικός ήταν επιθετικός μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου και έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει εκείνος το σκορ με τον Αριγίμπι στο 44′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αγρινίου μπήκε πολύ επιθετικά και στο 58ο λεπτό είχε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Αριγίμπι, το πλασέ του τελευταίου όμως απέκρουσε ο Χουτεσιώτης. Από το 60′ όμως μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, ο ΠΑΣ πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας ασφυκτικά για το γκολ. Η αναγκαστική αλλαγή του Καρασαλίδη στο 72′ έκανε τον Παναιτωλικό ακόμη πιο ευάλωτο αμυντικά και έδινε πλεονέκτημα στον ΠΑΣ όσον αφορά τις μονομάχιες. Στο 85′ οι Γιαννιώτες είχαν και δεύτερο δοκάρι, σε κεφαλιά του Παντελάκη.

Οι φιλοξενούμενοι του Λουτσιάνο ντε Σόουζα αναζητούν ακόμη την πρώτη τους νίκη στο πρώταθλημα την φετινή σεζόν, καθώς έφτασαν τους 4β. αλλά όλοι προέρχονται από ισοπαλίες. Βασικός αγωνίστηκε ο Τέλης Καρασαλίδης, που την περασμένη σεζόν άνηκε στο ρόστερ του ΑΟΞ, με την απουσία του από το παιχνίδι λόγω αναγκαστικής αλλαγής (στο 72′) να γίνεται φανερή στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Για τους γηπεδούχους στον πάγκο έμεινε ο έχων και θρακιώτικες ρίζες που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΑΟΞ Μάκης Γιαννίκογλου.