Super League: Προς το 2021 η πρεμιέρα της Ξάνθης στο πρωτάθλημα με τα νεώτερα δεδομένα

Επίσημες ανακοινωσεις σεν υπάρχουν αλλά όλα δείχνουν ότι το εθνικό lockdown τελικά θα επηρεάσει και την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα τις προηγούμενες ωρες.

Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ένα κρίσιμο ΔΣ της Λίγκας. Και ενώ η αίσθηση που υπήρχε μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη είναι οτι η SL2 θα εξαιρεθεί όπως συμβαίνει με SL1, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει το ίδιο ακριβό και υγειονομικό πρωτόκολλο, τις τελευταίες ώρες αρχίζουν να υπάρχουν δηλώσεις παραγόντων ομάδων της SL2 που προεξοφλούν νέα αναβολή.

Ο τεχνικός διευθυντής των Τρικάλων Νίκος Σαμολαδάς σχολίασε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι «η πραγματικότητα λέει μετά το νέο έτος» για την περίπτωση που θα υπάρξει σέντρα στην SL2, ενώ παράλληλα σημείωσε πως περιμένει το ΔΣ της Λίγκας για να απελευθερώσει στη συνέχεια τους παίκτες (θα αναχωρήσουν για τα σπίτια τους) οι οποίοι και θα δουλεύουν ατομικά με πρόγραμμα που θα πάρουν από το προπονητικό τιμ, αφού δεν θα επιτρέπονται οι ομαδικές προπονησεις.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη Γιώργος Τουτζιάρης με ανάρτησή του στο facebook ξέσπασε: «12*40=480 9 μήνες χωρίς αγώνες, 480 οικογένειες περιμένουν να ζήσουν την κανονικότητα που ζουν συνάδελφοι τους σε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός φυσικά της χώρας μας. Επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου φορείς διασποράς του ιού… η ποδοσφαιρική ομοσπονδία μας υποβάλει σε αδειοδότηση για να ελέγξει την επάρκειά μας να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα που δεν έχει έσοδα, η ΕΕΑ μας κουνάει το δάχτυλο, η εφορία ζητάει ενημερότητα, ο ΕΦΚΑ επίσης Ένα απλό ερώτημα….υπάρχει μεγαλύτερος μλκς από έναν ιδιοκτήτη επαγγελματικής ομάδας στον ελληνικό αθλητισμό; Εννοείται πως ήρεμα ρωτάω..».

Από την πλευρά της Ξάνθης δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση αλλά όλα δείχνουν, με αυτά τα δεδομένα, πως πάμε για νέα αναβολή – αναστολή στο πρωτάθλημα. Και εφόσον δεν επιτρέπονται και οι προπονήσεις, τότε είναι προφανές ότι δύσκολα το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, αν ξεκινήσει, πριν τις αρχές της νέας χρονιάς. Εκτός και αν κάτι αλλάξει τις επόμενες ώρες και έχουμε ανατροπή στην ανατροπή…