Δεν θέλουν να ζυμώσουν και όλο… κοσκινίζουν στην SL2 καθυστερώντας την απόφαση για το νέο πρωτάθλημα

Στον αέρα παραμένουν τα πάντα σε σχέση με το αν θα ξεκινήσει και πότε το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, στο οποίο θα λάβει μερος και ο ΑΟΞ, με αφορμή αυτή τη φορά το lockdown.

Στην ενημέρωση της Πέμπτης από τον Νίκο Χαρδαλιά ξεκαθαρίστηκε πως η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί για την Super League, την Basket League και τους ευρωπαϊκούς αγώνες που εξαιρούνται της αναστολής.

Παρόλα αυτά είναι ξεκαθαρο ότι η κυβερνητική πρόθεση είναι να διεξαχθούν κι άλλα πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων μεταξύ των οποίων και η SL2 υπό την προϋποθεση τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο της SL1.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι για την Super League 2 και να ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου όπως ήταν (μετά από τρεις αναβολές) προγραμματισμένο. Αλλά θα πρέπει οι ομάδες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να διενεργούν μοριακά τέστ και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι κάποιες το θέλουν ή το αντέχουν.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει και το τηλεοπτικό τοπίο με την ΕΡΤ να έχει προτείνει μεν 2,8 εκατ. ευρώ αλλά φαίνεται ότι η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Ετσι έχουμε φτάσει αρχές Νοέμβρη και το πρωτάθλημα ΔΕΝ έχει ξεκινήσει (και σε αυτό δεν έφταιγε ουδόλως η πανδημία). Με το λοκνάουν πλέον που αποτελει ένα ωραιότατο άλοθι, όλα είναι πιθανά, αλλά καθίσταται πλέον ξεκαθαρο στους ουδέτερους παρατηρητές ότι η μη έναρξη δεν θα είναι συνέπεια της πανδημίας όπως δεν είναι και η μη μέχρι στιγμής έναρξη.

Θα είναι συνέπεια του… «κοσκινίσματος» που συνεχίζεται από μερίδα παραγόντων της SL2 που δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους να «ζυμώσουν» αλλά δεν το λένε ανοιχτά. Η Ξανθη από την πλευρά της θέλει να «ζυμώσει», δηλαδή να ξεκινήσει όσο πιο άμεσα το πρωτάθλημα καθώς η νέα ιδιοκτησία-διοίκηση εκανε ένα μεγάλο άνοιγμα με στόχο την άμεση επιστροφή της ομάδας στην SL1.

Μπορεί λόγω των μπαράζ ο προπονητής του ΑΟΞ να επιθυμούσε να μπει πιο αργά στο νέο πρωτάθλημα, αλλά πλέον πέρασε ο απαραίτητος χρόνος και επιθυμεί να αρχίσει το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα η Ξάνθη δεν εξαρτά την οικονομική της βιωσιμότητα στην ΕΡΤ αλλά στο πορτοφόλι του νέου της ιδιοκτήτη Μπιλ Πάπας, που δείχνει να μην φείδεται χρημάτων με αυτές τις πρώτες κινήσεις του.

Ωστόσο ακόμα η έναρξη του πρωταθλήματος είναι στον αέρα. Σύμφωνα με την mikriliga «στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΔΣ αν και δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, προκύπτει πως διοργανώτρια και ομάδες θα περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις, τόσο για την έναρξη του πρωταθλήματος όσο και για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΡΤ, ενώ θα γίνει και νέο ΔΣ σύντομα». Με άλλα λόγια, κάναν τρεις συνεδριάσεις μέσα στην εβδομάδα για να μην καταλήξουν πουθενά, περιμένοντας τις εξελίξεις που οι ίδιοι θα όφειλαν να έχουν δρομολογήσει και να δρομολογουν.

Οπως εγραψε το ThrakiSportS και σε προ 15νθηέρου άρθρο, «Ξάνθη πού έμπλεξες…» (ή.. «πού σε έμπλεξαν» καλύτερα)…