«Αυτοί που αποφασίζουν είναι άσχετοι με τον αθλητισμό» δηλώνει ο Νεοκλής Λεμονίδης

O τεχνικός του ΓΑΣ Κομοτηνή Νεοκλής Λεμονίδης μίλησε στην εφημερίδα Παρατηρητή της Θράκης για τις αποφάσεις που παίρνονται από μη ειδικούς ανθρώπους στον χώρο του αθλητισμού μετά την νέα διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς και τις δυσκολίες της επόμενης μέρας.

Αρχικά στάθηκε στην απόφαση της νέα διακοπής των Πρωταθλημάτων μέσα στο 2020 αναφέροντας: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός και παίρνονται αποφάσεις χωρίς να εξεταστούν οι επιπτώσεις αυτών στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Αυτοί που αποφασίζουν είναι άσχετοι με τον αθλητισμό. Και από την άλλη πλευρά όμως, όταν σιωπούν στα νέα μέτρα, αυτοί που κατέχουν σημαντικές θέσεις στον αθλητισμό, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.»

Μάλιστα ανέφερε πως τον Μάρτιο, όταν είχαν κλείσει τα σχολεία, πρώτος ο ίδιος είπε στο σύλλογό του, ότι πρέπει να σταματήσουν τις προπονήσεις των Ακαδημιών για να προστατεύσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ πρόσθεσε: «Με ανοιχτά τα σχολεία, δεν καταλαβαίνω το λόγο να κλειδώσουν όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες των παιδιών. Σταμάτησαν τους αγώνες για να μην έρχονται σε επαφή διαφορετικές ομάδες αθλητών. Αλλά τις προπονήσεις γιατί; Αν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και προπόνηση, θα κολλήσουν στην προπόνηση αλλά όχι στο σχολείο;»

Επίσης αναφέρθηκε στην στάση της Πολιτείας απέναντι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στις δυσκολίες της επόμενης μέρας: «Η Πολιτεία έχει απαξιώσει τελείως τις ωφέλειες του αθλητισμού και έχει διαλύσει τελείως τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Για το κράτος ο αθλητισμός μάλλον θεωρείται πολυτέλεια. Τα μόνα πλέον έσοδα για τους συλλόγους είναι οι συνδρομές από τις ακαδημίες και τώρα οι ομάδες στερούνται κι αυτά με την απόφαση να μην γυμνάζονται τα παιδιά. Όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει ψυχολογικά όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και είναι δύσκολο να προσπαθήσεις να τους πείσεις ότι αξίζει τον κόπο να συνεχίσουν να προσπαθούν

Τέλος για την επόμενη ημέρα, η λύση που προτείνει ο Νεοκλής Λεμονίδης είναι να σταματήσουν τα πρωταθλήματα μέχρι τον Ιανουάριο, ίσως και Φεβρουάριο, ώστε να μπορέσουν και όλοι να κάνουν τον προγραμματισμό τους, αλλά να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι προπονήσεις με προϋποθέσεις και η ολοκλήρωση των υποχρεώσεων το καλοκαίρι.