Pre League: Οι πρώτες εντυπώσεις του Καναδού Ντιμιτρίγιεβιτς από την παρουσία του στην Κομοτηνή

Ο νεοαποκτηθείς πασαδόρος της ΑΕ Κομοτηνής Καναδός με Σερβικές ρίζες, Νίκολα Ντιμιτρίγιεβιτς μίλησε στον Βασίλη Στοάκη και τον Παρατηρητή της Θράκης για την παραμονή στην Κομοτηνή αυτόν τον ένα μήνα.

Ο νεαρός πασαδόρος ήρθε για να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής από την θέση της πάσας αλλά ο COVID19 και η αναστολή στα πρωταθλήματα φρέναρε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του με τους “κιτρινόμαυρους”.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την πόλη της Κομοτηνής αλλά και τον σύλλογο: “Μου αρέσει πολύ η Κομοτηνή γιατί μου θυμίζει την πόλη, στην οποία ήταν το πανεπιστήμιο μου στον Καναδά. Μικρή, τακτοποιημένη και με πολύ νεανικό στοιχείο. Με ενημέρωσαν οι συμπαίχτες μου πως η πόλη υπό κανονικές συνθήκες έχει πολλούς φοιτητές και φοβερό ρυθμό. Αναφορικά με την ομάδα, μου αρέσει πολύ το όλο εγχείρημα γιατί είναι ένας συνδυασμός από έμπειρους αθλητές αλλά και ταλαντούχους με πάθος και όρεξη για δουλειά. Επίσης ένα δυνατό σημείο της ομάδας είναι το οικογενειακό κλίμα της ομάδας.”

Για το επίπεδο της ομάδας που είχε στο μυαλό του και αν τελικά αυτό ήταν:  “Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής το επίπεδο του βόλεϊ που προσπαθούμε να παίξουμε στην ομάδα είναι κοινό με αυτό που συνήθιζα στον Καναδά και τολμώ να πω πως είναι ίσως και λίγο καλύτερο. Σίγουρα στον πρώτο μήνα παρουσίας μου στην πόλη νιώθω χαρούμενος και δικαιωμένος από την επιλογή μου.”

Για το αν έχει μείνει ευχαριστημένος από την φιλοξενία της Κομοτηνής και των πολιτών της: “Ναι πραγματικά. Έχω μείνει εντυπωσιασμένος από το επίπεδο φιλοξενίας των κατοίκων της Κομοτηνής. Όλοι ήταν πολύ φιλόξενοι, βοηθητικοί και έχουν καταφέρει να κάνουν τη μετάβαση μου στην ελληνική πραγματικότητα πολύ εύκολη.”

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία του παιχνιδιού του: “Σίγουρα δεν είμαι ο πιο αθλητικός παίχτης στον κόσμο αλλά θεωρώ πως αυτήν την έλλειψη αθλητικότητας  την αντικαθιστώ με την καλή τεχνική, παίρνοντας έξυπνες και σωστές αποφάσεις και έχοντας ηγετικές ικανότητες μέσα στο παρκέ.”

Για το ότι είναι πρώτη φορά που βρίσκεται εκτός Κομοτηνής και πως πήρε αυτή την απόφαση: “Η αλήθεια είναι πως ήταν πάντα όνειρο για μένα να παίξω επαγγελματικό βόλεϊ στην Ευρώπη. Έτσι όταν ήρθε η πρόταση από την Κομοτηνή, δεν σκέφτηκα πολλά και ήταν μία εύκολη απόφαση, η οποία έγινε ακόμα ευκολότερη με τη στήριξη της οικογένειας μου και των φίλων μου.”

Για το αν η διοίκηση βρίσκεται κοντά στην ομάδα: “Ναι πραγματικά οφείλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΑΕΚ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας για το γεγονός πως ενδιαφέρονται για την κατάσταση, όχι μόνο τη δική μου, αλλά όλων των συμπαιχτών μου.”

Για την κατάσταση που επικρατεί με τον COVID19 και αν επικοινωνεί με τους δικούς του στον Καναδά: “Από όσο αντιλαμβάνομαι από την επικοινωνία με τους ανθρώπους εκεί, η κατάσταση χειροτερεύει και υπάρχουν νέοι σοβαροί περιορισμοί στο Τορόντο. Ελπίζω πως σύντομα θα βρεθεί η λύση στο πρόβλημα και θα επιστρέψουν οι ζωές των ανθρώπων σε ένα φυσιολογικό επίπεδο όσο γίνεται συντομότερα.”


Για τα όνειρα και τους στόχους που θέλει να πετύχει μέσω του βόλεϊ: “Μου αρέσει να τα παίρνω όλα με την σειρά. Τώρα ευελπιστώ να βελτιωθώ σαν αθλητής  και μέσα από την σκληρή δουλειά να ωθήσω τον εαυτό μου ώστε να φτάσω να αγωνίζομαι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Ιδανικό σενάριο για μένα θα ήταν να μπορέσω να αγωνιστώ σε καλό επίπεδο για πολλά χρόνια αλλά το πιο σημαντικό είναι να παραμείνω υγιής.”

Για τους φετινούς στόχους που έχει θέσει με την ΑΕ Κομοτηνής όταν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα: “Μου αρέσει η φιλοσοφία του προπονητή, του Ηλία Κρεούζη, ο οποίος δεν θέλει να μιλάει για μακρινούς στόχους αλλά προτιμάει να κοιτάει το σήμερα και τη σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Καταλαβαίνω πως το επίπεδο της PreLeagueείναι πολύ καλό αλλά πάντα μου αρέσουν οι δυνατές προκλήσεις και δεν συμβιβάζομαι ποτέ με την ήττα. Στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα και να είμαστε σε θέση να κερδίζουμε αγώνες και γιατί όχι το πρωτάθλημα. Βέβαια πρώτα το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και να μπορούμε απρόσκοπτα να προπονούμαστε και να δίνουμε αναμετρήσεις.”