Super League: Άντεξε 65′ αλλά λύγισε στο τέλος στο «Καραϊσκάκης» ο Απόλλων των πολλών Θρακιωτών!

Ο Ολυμπιακός του ξανθιώτη τεχνικού διευθυντή Βασίλη Τοροσίδη επικράτησε με 2-0 στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» του Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

O πρώην τεχνικός της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε τόσο τον μέχρι πρότινος αρχηγό της Ξάνθης Χρήστο Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας, όσο και τον Κομοτηναίο επίσης πρώην πρώτο αρχηγό του ΑΟΞ Δήμο Μπαξεβανίδη σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ.

Μέχρι το ημίωρο οι γηπεδούχοι ναι μεν κρατούσαν μπάλα, όμως δεν απειλούσαν ουσιαστικά, ξέχωρα από μία κεφαλιά του Σισέ σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 9′ που έδιωξε ο Βέρχουλστ. Την ίδια στιγμή η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αμύνονταν σωστά, οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να παίξουν κάθετα, ενώ είχε και μία καλή στιγμή όταν στο 11′ ο Ιωαννίδης πήρε αφύλαχτος την κεφαλιά σε σέντρα του Βιτλή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός άρχισε να παράγει και φάσεις, αλλά σε όλες υπήρχαν πολλοί κοινοί παρανομαστές. Ο βασικός ήταν ο Βέλγος γκολκίπερ των φιλοξενουμένων που είπε «όχι» στους Χασάν 34′, 45’και Μπρουμά 36′.

Με την αλλαγή του Μάρτινς σε 4-4-2 και την είσοδο του Ελ Αραμπί και του Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στο ψηλό παιχνίδι και απειλούσε σε στημένες φάσεις και μέσω μίας ανάλογης άνοιξε το σκορ. Στο 65′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά ο Ελ Αραμπί έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Χασάν που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Το τέρμα του απελευθέρωσε τους γηπεδούχους, που λίγο αργότερα τελείωσαν τον αγώνα. Πιο συγκεκριμένα στο 72′, όταν σε παράλληλη του Μασούρα ο Χασάν βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και και με προβολή διπλασίασε τόσο τα γκολ του Ολυμπιακού, όσο και τα προσωπικά του.