Επισημοποίηση απο Nick Hard: «Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στη Θράκη»

Η εξειδίκευση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά των μέτρων που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απλά επιβεβαίωσε αυτά που όλοι αντιληφθήκαμε και φοβόμασταν.

Ουσιαστικά για ολόκληρη την Θράκη αλλά και την Ανατολική Μακεδονία και συνολικά την Βόρεια Ελλάδα, για το επόμενο διάστημα «αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα». Ολοι σχεδόν οι Νομοί της Βόρειας Ελλάδας έχουν ενταχθεί στο Επίπεδο Β’ του κόκκινου αυξημένου συναγερμού, με βάση τον νέο επιδημιολογικό χάρτη.

Ειδικά για τον Αθλητισμό ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα για την περιοχή μας:

Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)

Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις όως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοϊα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγωνων ΜΟΝΟ της Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης (Basket League) καθώς και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League και Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και FIBA.

Τέλος, ειδικά για τα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως στις περιοχές επιπέδου Β όπως στην Θράκη αναστέλλεται η λειτουργία τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχές Επιπέδου Α’, που αυτήν την περίοδο είναι κυρίως στη Νότια Ελλάδα αλλά πλην Αττική καθώς και στα Νησιά, για τα γυμναστήρια «ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα».

Επίσης για τις περιοχές που είναι στο Α’ Επίπεδο Επιτήρησης, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι xartis-ab-oct30-4.jpg