Γ’ Εθνική: Πέρασε από το Διδυμότειχο και παραμένει πρώτος ο απίστευτος Ορφέας Ξάνθης (+photos)

Μια ακόμη νίκη έστω και πολύ δύσκολη απέναντι στο Διδυμότειχο που θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο πέτυχε ο Ορφέας Ξάνθης με 1-2 και έτσι παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας παρεα τον Αετό Οφρυνίου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 11′ αλλά το σουτ του Γκασίδη πέρασε άουτ. Στο 17′ είχαμε σωστή την υπόδειξη του Γκαϊδατζή μετά από πάσα του Θάνου.

Η φάση ίσως που σημάδεψε τον αγώνα ήταν το χαμένο πέναλτι στο 20′ του Σαραντίδη, αλλά η εκτέλεση ήταν κακή και έτσι ο Μανιάς έδιωξε την μπάλα. Στο 37′ ο Ορφέας απείλησε αλλά μετά από σέντρα του Τορομανδίη ο Δουλούδης έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Αλέξη Μελισσόπουλου. Λίγο πριν το ημίχρονο η ΑΕΔ έχασε τον Γκιντίδη που τραυματίστηκε.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ορφέας μπήκε δυνατά όταν σε σέντρα του Τορομανίδη ο Χακή Τζαμπάζ δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα, για να φτάσουμε στο 55′ όταν ο Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού με κεφαλιά από ωραία σέντρα του Αλέξη Μελισσόπουλου άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1.

Οι παίκτες του Μαυράκη τα είχαν χαμένα από το γκολ και στο 58′ από λάθος ελεύθερο του Δουλούδη η μπάλα πήγε πάνω στον Τανζού που προσπάθησε αμέσως να τον κρεμάσει αλλά αυτή πέρασε άουτ. Ωστόσο λίγο αργότερα στο 61′ ο Ορφέας έκανε το 0-2. Οι Ξανθιώτες έφυγαν σε ωραία αντεπίθεση με τον Τανζού αυτός από σχεδόν θέση τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δουλούδη, αλλά ο Νίκος Μελισσόπουλος πήρε το ριμπάουντ και από κοντά πέτυχε το γκολ που έδωσε το χρυσό τρίποντο για την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή.

Τι και εάν το Διδυμότειχο μείωσε σε 1-2 πολύ γρήγορα, στο 65′, με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής του Σαραντίδη. Ο Ορφέας στο 69′ απείλησε για το 1-3 αλλά ο Νίκος Μελισσόπουλος από ωραία πάσα του δραστήριου Τανζού σούταρε άουτ. Η ευκαιρία της ισοφάρισης χάθηκε για τους Εβρίτες στο 87′ αλλά το καταπληκτικό φάουλ του Παντελίδη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μανιά, με τον Ορφέα να φτάνει τους 10 βαθμούς και την ΑΕΔ να μένει στους 3.

Την επόμενη αγωνιστική, εάν πραγματοποιηθεί, ο Ορφέας Ξάνθης υποδέχεται στο ντέρμπι της Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ τον Άρη Αβάτου, ενώ η ΑΕ Διδυμοτείχου θα ξαναπάει στις Σάπες, όπως στην πρεμιέρα, αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει την Ελπίδα.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Δούλούδης, Θάνος (c), Παντελίδης, Γκιντίδης (44′ Καραγιάννης), Πατιαλιάκας, Βαρσαμίδης, Παπουδης (71′ Μυσιούδης), Κούπας (64′ Γιαννόπουλος), Σαραντίδης, Γκαϊδατζής (71′ Ιντζες), Γκασίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Μανιάς, Χακή Τζαμπαζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Κριεζής, Μαυρόπουλος (c), Αλ. Μελισσόπουλος, Παπαδόπουλος, Ν. Μελισσόπουλος, Τορομανίδης (92′ Γκιούρτσης), Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (92′ Γκιντα)

https://www.thrakisports.gr/2020/10/25/g-ethniki-perase-kai-apo-to-didymoteicho-o-astamatitos-orfeas-apotelesmata-skorers-vathmologia-kai-epomeni-agonistiki/