Super League: Απορρίφθηκε από το Διαιτητικό το αίτημα Παπαστεριανού κατά Άρη

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει ο Μανώλης Παπαστεριανός μέσω της οποίας ζητούσε την επιβολή ποινών κατά των «κίτρινων» για χρέη της παλιάς ΠΑΕ.

Ο πρώην παίκτης του Άρη αλλά και της Ξάνθης, μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Παναγόπουλου αξίωνε όλο το ποσό των επιδικασμένων οφειλών (163.000 ευρώ) ή το 50% από αυτό. Η αίτηση τελικά απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε καταχρηστική. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Υπόθεση Εμμανουήλ Παπαστεριανού – Άρη: Συνεκδικάζει αντιμωλία των διαδίκων την από 14.09.2020 και υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 18287/ 14.09.2020 αίτηση, την από 05.10.2020 και υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 21109/06.10.2020 πρόσθετη παρέμβαση και την από 07.10.2020 προφορικώς ασκηθείσα πρόσθετη παρέμβαση. Απορρίπτει, τυπικά, αμφότερες τις πρόσθετες παρεμβάσεις. Απορρίπτει την αίτηση».

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με αυτήν την απόφαση εκτιμάται ότι άνοιξε τον δρόμο της δικαίωσης για τους «κιτρινόμαυρους», που ειναι πρωτοποροι στην Super League 1, όσον αφορά πρώην ποδοσφαιριστές (Έλληνες και ξένους), οι οποίοι έκαναν αίτηση επιβολής ποινών κατά της ΠΑΕ για οφειλόμενα προς τα πρόσωπά τους εκ μέρους της παλαιάς εταιρείας. Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα αποτελέσει δεδικασμένο και μπούσουλα και όσον αφορά τις υπόλοιπες υποθέσεις, που αφορούν την Ελληνική Ομοσπονδία.

Το Διαιτητικό εξέτασε την υπόθεση του πρώην ποδοσφαιριστή του Αρη, ο οποίος -μαζί με άλλους Έλληνες, οι οποίοι έπαιξαν στον Αρη- διεκδικούν, επί σειρά ετών, τα επιδικασμένα -από ελληνικά δικαστήρια- ποσά, τα οποία όμως δεν αφορούν τη νέα ΠΑΕ. Το δικαστήριο έκρινε ως καταχρηστικό το αίτημα του Παπαστεριανού για επιβολή ποινών λόγω χρεών της παλαιάς εταιρείας. Υπενθυμίζεται πως η πλευρά του ποδοσφαιριστή, ζητά την καταβολή όλου το ποσού 163.000 ευρώ ή το μισό αυτού, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΠΟ.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου είχε να κάνει με το γεγονός ότι η νομική υπεράσπιση του Παπαστεριανού δεν προσέφυγε κατά νομικών προσώπων (σ.σ: πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο) της τότε διοίκησης της -υπό εκκαθάριση- ΠΑΕ, όπως επιτάσσει ο αθλητικός νόμος, γι’ αυτό και κρίθηκε ως καταχρηστικό το εν λόγω αίτημα.

Πρόκειται για σημαντική νίκη των «κιτρινόμαυρων», καθώς αναμένεται να αποτελέσει πιλότο και για τις υπόλοιπες υποθέσεις ποδοσφαιριστών (π.χ. Φατί, Κοντοβά, Παπαζαχαρία, Καπετάνου, Αγκάνθο, Tριανταφυλλάκος, Κουλουχέρης), οι οποίοι ζητούν από την ΕΠΟ να την επιβολή ποινών, εφόσον η ΠΑΕ δεν τους καταβάλει τα επιδικασθέντα ποσά. Στις 2 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδικαστούν οι αιτήσεις για επιβολή ποινών, από τους Κοντοβά, Κουλουχέρη και Τριανταφυλλάκου.

Οπως όλα δείχνουν,οι Θεσσαλονικείς θα… ξεμπερδέψουν οριστικά με τις εγχώριες υποθέσεις, οι οποίες αφορούν ελληνικά δικαιοδοτικά όργανα και δεν θα χρειαστεί να τους απασχολήσει ξανά καμία υπόθεση του παρελθόντος, είτε αφορά Έλληνες είτε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.