Volley League: “Δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς Ηρακλή” λέει σε συνέντευξη του ο Κράβαρικ

Σε συνέντευξη στο novasports.gr προχώρησε ο θρύλος του Ηρακλή, Αντρεί Κράβαρικ, ο οποίος έχει περάσει και από την Θράκη για έναν χρόνο για χάρη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.


Αρχικά ο έμπειρος άσος ανέφερε: “Δεν αντέχεται, δεν ξέρω τι να σου πω. Όταν χθες άρχισα να διαβάζω τα δυσάρεστα δεν το πίστευα. Ένιωσα ένα δυνατό σφίξιμο στο στομάχι από τη στεναχώρια. Ειλικρινά και τώρα που μιλάμε και έχει περάσει σχεδόν μια μέρα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι ο Ηρακλής δεν θα παίζει στην Volley League. Συγνώμη σε όλες τις ομάδες αλλά δεν γίνεται πρωτάθλημα χωρίς Ηρακλή. Χωρίς τον υγιή Ηρακλή για να ακριβολογώ. Είναι κρίμα και άδικο και μειώνει και το πρωτάθλημα η απουσία αυτή.”

Για το αν η ομάδα έχει ζήσει ξανά ίδια κατάσταστη:
“Ναι το 2012 όταν πήραμε το νταμπλ. Την επόμενη σεζόν παλέψαμε με τα κύματα, σωθήκαμε αγωνιστικά και πέσαμε διοικητικά. Το ίδιο γίνεται και τώρα, δυστυχώς.” 

Για το αν είχε σκεφτεί ποτέ ότι ο Ηρακλής λόγω οφειλών θα έμενε εκτός πρωταθλήματος:
“Ποτέ μα ποτέ, ούτε πέρναγε από το μυαλό μου. Πάντα έλεγα ότι μπορούσε να βρεθεί λύση, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι συμβαίνει στα εσωτερικά του συλλόγου. Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό. Δεν έχει βρεθεί αυτός ο επενδυτής που θα μπορέσει να εξοφλήσει τα χρωστούμενα στα παιδιά που έχουν κάνει προσφυγή. Αυτά τα παιδιά πρέπει να ξοφληθούν και αυτό δεν έχει γίνει. Αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι οφειλές που ταλανίζουν το σύλλογο. Υπάρχουν και άλλα χρέη που δυσκολεύουν την κατάσταση.” 

Για το αν ο ίδιος είναι στο γκρούπ αυτών που χρωστάει χρήματα ο Ηρακλής:
“Εγώ ούτε διεκδίκησα ούτε ποτέ θα διεκδικήσω χρήματα από τον Ηρακλή. Αλλά εγώ όμως είμαι άλλη περίπτωση. Και δεν είμαι μόνο εγώ που δεν έχει διεκδικήσει χρήματα από τον Ηρακλή. Υπάρχουν κι άλλοι. Λέω όμως ότι όποιος δουλεύει πρέπει να αμείβεται. Όσοι δούλεψαν για την ομάδα πρέπει να αμειφθούν. Με διακανονισμό, με μετρητά, δεν ξέρω τον τρόπο, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να μπει τέλος σε αυτή την ιστορία που είδατε που έφθασε το σύλλογο. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα με την ιστορία που κουβαλάει να είναι εκτός Volley League. Απλά δεν γίνεται…” 

Για το αν ο ίδιος προσπάθησε να σώσει την ομάδα με κάποιο τρόπο:
“Όπως σου είπα πάντα ήμουν αισιόδοξος. Μίλαγα με τους φορείς, με τους φιλάθλους και έλεγα ότι κάποια στιγμή πρέπει εμείς οι παλιοί να βγούμε μπροστά. Η τελευταία προσπάθεια έγινε χωρίς αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε να βρούμε ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια που θα έδιναν λύση στο οικονομικό πρόβλημα. Έπρεπε να διακανονιστούν οι οφειλές προς τους παίκτες, προς την εφορία, τη ΔΕΗ, γενικά να μπει σε μια σειρά το οικονομικό σκέλος. Έπρεπε να αποκτήσει ο Ηρακλής νομιμότητα και όχι να είναι πάντα στο επίκεντρο λόγω των χρεών του. Δεν έμαθα ποτέ το ποσό που χρειάζεται η ομάδα για να σωθεί. Αν αυτό είναι μεγάλο, είναι δηλαδή πάνω από μισό εκατομμύριο Ευρώ, τότε δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν έχει βρεθεί ακόμη δεύτερος Σαββίδης..” 

Για την τελευταία προσπάθεια που έκανε ο ίδιος και με ποιούς:
“Η τελευταία κίνηση έγινε τον προηγούμενο Απρίλιο μαζί με τον Κυριακού και τον Ναβροζίδη. Κάναμε επαφές και ομιλίες, ενημερώσαμε άπαντες για τις προθέσεις μας προκειμένου να βρεθεί ένας δυνατός χορηγός αλλά μάταια. Χάσαμε χρόνο και ταυτόχρονα χάσαμε και τον χορηγό. Υπήρχε χορηγός, περίμενε δύο μήνες για να του δώσουμε απάντηση και τελικά πήγε και έκανε επένδυση σε ομάδα ποδοσφαίρου. Από την Κύπρο ήταν η συγκεκριμένη εταιρεία… “