Παρθενική νίκη του νέου ΑΟΞ στα φιλικά! Λύγισε τον Πανσερραϊκό με κεφαλιά Βασίλιεφ

Την πρώτη του νίκη μετά από τρεις σερί ισοπαλίες πέτυχε ο νέος ΑΟΞ στο φιλικό του Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό, σε μια αναμέτρηση με αρκετά τρεξίματα, πολλες προσωπικές μονομαχίες και δύσκολες συνθήκες λόγω της ζέστης και του καυτού ηλιου στο γηπεδο των Πηγαδίων.

Το σκορ διαμορφώθηκε χάρη σε τέρμα του Βασιλιεφ από εκτέλεση κόρνερ του Σιατραβάνη λίγο μετά την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Μέχρι εκείνο το σημείο πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο είχε δείξει να στέκεται ο Πανσερραϊκός, που είχε σαφώς μεγαλύτερη ομοιγένεια, περισσότερη ώρα στην κατοχή του την μπάλα αλλά δεν έκανε μεγάλε ευκαιρίες.

Μετά το τέρμα ο ΑΟΞ ανέβασε απόδοση, σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε σχετικά γρήγορο ρυθμό. Εχασε μάλιστα μια καλή ευκαιρια να διπλασιάσει τα τέρματά του στο ημίωρο με τον Ρουσάκη μέσα στην περιοχή να σουτάρει πάνω στα σώματα, και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Από το ημίχρονο και μετά άρχισαν οι αλλαγές και από τους δυο προπονητές με αποτέλεσμα να πέσει υπερβολικά ο ρυθμός.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τόνι Πόποβιτς προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Ντίνα και Παπάζογλου να περνάνε στις θέσεις των Αλή και Οκάν αντίστοιχα. Μάλιστα λίγο έλλεψε να σκοράρει στο 58′ ο Ντίνας, αφού μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 65′ πέρασαν στο παιχνίδι για λογιαριασμό της Ξάνθης και οι Φασίδης και Μπριλάντε στην θέση των Βασίλιεφ και Τεσίγια αντίστοιχα.

Γενικά, ο ρυθμός στην εοανάληψη ήταν αρκετά πιο χαμηλός σε σχέση με το πρώτο μισό του αγώνα, με την Ξάνθη να διατηρεί σχετικά άνετα το υπέρ της σκορ, αν εξαιρέσουμε μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Κρητικού μέσα από την μεγάλη περιοχή που δεν σημάδεψε σωστά. Έτσι έμεινε αυτό το 1-0 μέχρι το τέλος, με τον ΑΟΞ να παίρνει δίκαιη νίκη, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι που με το πέρασμα του χρόνου θα γίνει σε μεγαλύτρο βαθμό αφου πρόκειται για μια καινούρια ομάδα με πάρα πολλές δυνατότητες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιαπουτζής της ΕΠΣ Ξάνθης, με βοηθούς τους Σαββόγλου και Σπαρτάλη, επίσης από την ίδια Ένωση.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Τόνι Πόποβιτς): Βέλιτς, Στάθης, Ρουσσάκης, Τσαμούρης, Παντελιάδης, Θυμιάνης, Τεσίγια, Σουλεϊμάν, Βασίλιεφ, Σιατραβάνης και Αλή. Στο β’ ημίχρονο πέρασαν οι Μπέντο, Μπριλάντε, Παπαζογλου, Ντίνας, Φασίδης, Έλιοτ, Τανζού.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πέτρος Στόϊλας): Καβουσάκης, Ζερής, Καλί, Καουτσίδης, Πίντο, Κρητικός, Τσιμίκας, Κονσί, Μέσι Κεσιέ, Γεωργιάδης, Γκούρτσας.