ΕΠΣ Έβρου: Φιλικό αλληλεγγύης των δύο αντιφασιστικών αυτοοργανωμένων ομάδων του νομού στο Θούριο

Ενα ξεχωριστό φιλικό θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Θουρίου, αφού θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στα χρονικά οι δυο αυτοοργανωμένες αντιφασιστικές ομάδες του Νομού Έβρου.

Ο λόγος για την Δόξα Ορεστιάδας και την Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης, δύο ομάδες που έχουν την ίδια ιδεολογία και τα ίδια ιδανικά, που θα αναμετρηθούν σε φιλικό αγώνα αληλεγγύης στο γήπεδο της Ασπίδας Θουρίου.

Η Ασπίδα Θουρίου από την πλευρά της ανακοίνωσε:
Η Ασπίδα Θουρίου θα φιλοξενήσει τον φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα: ΔΟΞΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 
Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Κυρίας Ελένης η οποία παλεύει εδώ και τέσσερα χρόνια με την νόσο του κινητικού νευρώνα και χρειάζεται την βοήθεια μας. Επίσης θα υπάρχει και κουτί ενίσχυσης για τον ίδιο σκοπό σε όλη την βραδιά.
Καλούμε τους συγχωριανούς μας το Σάββατο να ενισχύσουν την ωραία πρωτοβουλία των φίλων της ΔΟΞΑΣ και ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ με την παρουσία τους στο γήπεδο….

Παρά την έκκληση για προσέλευση στο γήπεδο, αυτό δεν είνα και πολύ εύκολο λόγω των μέτρων για την πανδημία. Ωστόσο μετά τον αγώνα θα ακολουθησει στο καφενείο Μπεντρεντίν συζήτηση για την αυτοοργάνωση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όπου θα υπάρχει το κουτί για την ενίσχυση της προσπάθειας.

Από την πλευρά της η Φουρτούνα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Μετά από Λαϊκή απαίτηση στις τάξεις των ultras και των δύο ομάδων, το πρώτο Derby della Gatzollina ανάμεσα στη Δόξα και τη Φουρτούνα είναι γεγονός. Μάλιστα εκτός από το ματς εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου ,θα υπάρχει και ντέρμπι στις κερκίδες για το ποιοί θα πιούνε τις περισσότερες μπύρες και ίσως , ανάλογα και με τα κέφια, παίκτες και οπαδοί να γίνουμε ένα και το παίξουμε μόνο στις μπύρες!
*Επειδή υπάρχουν και πολύ σημαντικές πτυχές σε αυτό το φιλικό και δεν γίνεται επειδή δεν βρίσκαμε αντιπάλους στις πόλεις μας, οι δύο ομαδες του Νομού μας που βασίζονται σε κοινές αξίες, την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και είναι ενάντια στην μισαλλοδοξία που κατακλύζει την κοινωνία μας, αποφασίσαμε να βρεθούμε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Φυσικα και θα υπάρχει το αγωνιστικό μέρος και το πάρτι στην κερκίδα,αλλά ο σκοπός είναι η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων,εμπειριών και κατ’ επέκταση η ιδεολογική ζύμωση.
**Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Θουρίου
***Μετά το τέλος του αγώνα ,στις 20:00 ,θα ακολουθήσει συζήτηση για την αυτοοργάνωση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο συνεργατικό καφενείο Μπεντρεντίν.
****Τα έσοδα από τις μπύρες θα διατεθούν για την ενίσχυση της Κυρίας Ελένης η οποία παλεύει εδώ και τέσσερα χρόνια με την νόσο του κινητικού νευρώνα και χρειάζεται την βοήθεια μας Επίσης θα υπάρχει και κουτί ενίσχυσης για τον ίδιο σκοπό σε όλη την βραδιά.
*****Δόξα έχω λόξα…
*****Φουρτουνάρα έχω πονοκέφαλο…
******Για μετακίνηση Φουρτουνιαριδων ινμποξ.