Η πρώτη αντίδραση των «κουμπάρων» Τοροσίδη και Παπασταθόπουλου για τις εξελίξεις στην Εθνική

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζον Φαν’τ Σχιπ ανακοίνωσε στο Open του Ιβάν Σαββίδη το τέλος του Δημήτρη Σιόβα από την Εθνική Ομάδα και το γεγονός αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τους Βασίλη Τοροσίδη και Σωκράτη Παπασταθόπουλο που ήταν καλεσμένοι στην Σουπερ Μπάλα του Mega, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Λίγα λεπτά μετά την είδηση – βόμβα της δήλωσης του ομοσπονδιακού προπονητή για το τέλος του Δραμινού διεθνούς, που ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΟΞ, κλήθηκαν να σχολιάσουν αυτήν αλλά και τις εξελίξεις στην Εθνική Ομάδα οι μέχρι πρότινος αρχηγοί της, που επίσης βρέθηκαν ουσιαστικά εκτός Εθνικής Ομάδας από τον Ολλανδό τεχνικό.

Ο Ξανθιώτης, που συμπλήρωσε 101 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα, σχολίασε: «Σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή. Ολοι κρίνονται από τις πράξεις τους. Ο προπονητής επέλεξε να μην έχει κάποια παιδιά. Αν όντως ενημερώθηκε ο Σιόβας ότι δεν είναι στα πλάνα του προπονητή, η άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν αντίστοιχα ο Σωκράτης και ο Κώστας. Να μην αιωρείται αυτή η κατάσταση, να το ξεκαθαρίσει σε παιδιά που έχουν δωσει την ψυχή τους για την Εθνική Ομάδα. Δεν είναι κακό να μην θέλει κάποιους παίκτες, απλά να το ξεκαθαρίσει. Εμείς όλοι θέλουμε να πηγαίνει καλά η Εθνική Ομάδα. Δεν έχει σημασία από ποια ομάδα προέρχονται, μέσα από την Εθνική κερδιζουν και όλες οι ομάδες».

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που συμμετείχε στην εκπομπή μέσω skype από το Λονδίνο, συμφώνησε με τον κουμπάρο του Βασίλη Τοροσίδη και πρόσθεσε: «Εχουμε συζητήσει πολλές φορές για όλα τα θέματα με τον Βασίή και φυσικά για την Εθνική Ομάδα. Ο βασίλης ξέρει καλά ότι ιδιαίτερα εγώ ό,τι αποφάσεις έπαιρνα και ότι έλεγα, ήταν κατόπιν σκέψης και πάντα για το καλό της Εθνικής Ομάδας. Προσωπικά και να γύριζε ο χρόνος πίσω δεν θα άλλαζα τίποτα από όσα έκανα καιι αν μπορούσα το ίδιο θα ήταν, για παλι τα ιδια θα έλεγα, γιατί ότι έκανα το έκανα πάντα για το καλο της Εθνικης. Η Εθνική είναι πάνω από όλους μας».