«Το πρόβλημα του ΑΟΞ δεν είναι ότι έπεσε αλλά ότι ελάχιστοι στην Ξάνθη ασχολούνται μαζί του»

Με σκληρή γραφή η παρασκηνιακή – παραπολιτική στήλη Freddo της ιστοσελίδας Xanthi2 ασχολείται με τον υποβιβασμό του ΑΟΞ.

Κάνει λόγο για «μια διοίκηση από αυλοκόλακες, έμμισθους δήθεν “δημοσιογράφους” της λάσπης και “επαγγελματίες οπαδούς”-μπράβου του ιδιοκτήτη», ως το μοντέλο που οδήγησε σε παρακμή.

«Στην πράξη είχαν εξασφαλίσει την αδιαφορία του κόσμου για να αυτοθαυμάζονται. Η ομάδα είχε “πέσει” πολύ πριν το καταλάβουν όλοι αυτοί που στο τέλος πηδούν σαν τα ποντίκια από το καράβι», προστίθεται.

Το άρθρο τιτλοφορείται: «Ο ΑΟΞ είχε πέσει πολύ νωρίτερα – Τα ποντίκια πηδάνε από το καράβι».

Το αναδημοσιεύουμε όπως κάθε επωνυμη άποψη, γιατί δειχνει το κλίμα που επικρατεί στην Ξανθη μετά τον υποβιβασμό.

Η ομάδα του ΑΟΞ σε μια δύσκολη ιστορικά στιγμή έπεσε μετά από 31 χρόνια από την Α’ Εθνική. Όταν έφτασε αυτή η ώρα όμως, η τοπική κοινωνία είναι παγερά αδιάφορη γιατί το σωματείο είχε “πεθάνει” κοινωνικά εδώ και πολλά χρόνια και είχε αποξενωθεί απόλυτα από την ιστορία και τον κόσμο της. Κατόρθωμα που Πανόπουλου ήταν ότι υπήρξε η πιο συνεπής επαρχιακή ομάδα για τρεις δεκαετίες, κατόρθωμα δικό του επίσης ότι -σχεδόν- επέλεξε να ρίξει τον ομάδα την ομάδα και τον βρίζουν οι πάντες καθώς φεύγει.

Μια διοίκηση από αυλοκόλακες, έμμισθοι δήθεν “δημοσιογράφοι” της λάσπης και “επαγγελματίες οπαδοί”-μπράβοι του ιδιοκτήτη, που έφτασαν να απειλούν και να επιτίθενται σε όποιον διαφωνούσε , ήταν το μοντέλο που οδήγησε σε παρακμή. Στην πράξη είχαν εξασφαλίσει την αδιαφορία του κόσμου για να αυτοθαυμάζονται. Η ομάδα είχε “πέσει” πολύ πριν το καταλάβουν όλοι αυτοί που στο τέλος πηδούν σαν τα ποντίκια από το καράβι.

Το μόνο που δίνει προοπτική είναι ο νέος ιδιοκτήτης να διοικήσει ποδοσφαιρικά και με σοβαρότητα την ομάδα που απέκτησε, δηλαδή να μην έχει καμία σχέση με το μοντέλο που ακολουθήθηκε. Να απαλλαγεί από τα πρόσωπα και τις πρακτικές που απαξίωσαν την ιστορική ομάδα, τις “μαφίες” ακόμη και τους πολιτικάντηδες που λειτούργησαν παράλληλα και το νοσηρό κλίμα που για χρόνια δηλητηρίαζε τις σχέσεις της ομάδας με την τοπική κοινωνία.

Καλώς ή κακώς (κακώς αποδείχτηκε) ο Πανόπουλος είχε επιλέξει να  απαξιώνει συστηματικά την τοπική κοινωνία ή να την αντιμετωπίζει αφ υψηλού και οι συνεργάτες-ευνοούμενοι του κινήθηκαν με αλαζονεία και έπαρση. Έτσι χάθηκε η κοινωνική δυναμική που θα μπορούσε να απογειώσει το σωματείο.  Το πρόβλημα του ΑΟΞ δεν είναι ότι έπεσε κατηγορία αλλά ότι ελάχιστοι στην πόλη ασχολούνται μαζί του, πια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ XANTHI2 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ