Πήγε Αυστρία για το Σάλκε – Άρης ο «Σόφο» των Προσκυνητών! Συνεχίζει στον Μακεδονικό Χάγκεν

Στην Γερμανία θα παραμείνει για τρίτη σεζόν ο πρωην ταχύτατος ακραίος επιθετικός της Δόξα Προσκυνητών Σοφοκλής Ιωαννίδης.

Ωστόσο αλλάζει πόλη και μετά από μια διετία αφήνει την Βόννης και την Χοχενλιμπουργκ και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Μακεδονικό Χάγκεν μια ομάδα Ελλήνων ομογενών.

Ο Ιωαννίδης που το Γεναρη μετά από 1,5 χρόνο στην Κομοτηνή και στην Γ’ Εθνική με τους Προσκυνητές επεστρέψε στην Θεσσαλονίκη και στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ΕΠΣ Μακεδονίας με την φανέλα του ιστορικού Θερμαικού Θέρμης ομάδα που αγωνίστηκε και παλαιότερα, ωστόσο επέλεξε να αποχωρήσει για την Γερμανία για ένα καλύτερο μέλλον τοσο ποδοσφαιρικό αλλα και επαγγελματικό.

Ο 24χρονος «Σοφο» ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Άρη όπου και ο πατέρας ήταν μέλος της διοίκησης των «κιτρινόμαυρων» και από κει μεταπήδησε στον Αχιλλέα Τριανδρίας. Συνέχισε στον Ηρακλή Κ20 και ακολούθησαν ο Θερμαικός, η Καρδία, οι Προσκυνητές και ξανά ο Θερμαικός.

Είναι κουνιάδος του παλιού γυμναστή της ΑΕΚ Κομοτηνής Νίκου Γκουντέλα γνωστού στα στέκια της πόλης και πτυχιούχου των ΤΕΦΑΑ και πρόσφατα έγινε θέμα στα μέσα της Θεσσαλονίκης ακολουθώντας τον Άρη στην Αυστρία στο φιλικό με την Σάλκε!