Χωρίς άγχος στη Ριζούπολη για τη νίκη και την παραμονή τα πιτσιρίκια του ΑΟΞ (20:00, LIVE ThrakiSportS)

Το έργο τους εξ αρχής ήταν δύσκολο. Κλήθηκαν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση να αγωνιστούν απέναντι σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προσπαθώντας να σώσουν την τιμή και το γόητρο μιας ολόκληρης περιοχής – καθώς ο ΑΟΞ δεν αποτελεί μια απλή ομάδα για το σύνολο της Θράκης.

Στις οκτώ το βράδυ παίζεται η τελευταία παρτίδα ενός έργου που ξεκίνησε παραπάνω από έναν χρόνο πριν. Ολοκληρώνεται με το δεύτερο μπαράζ η σεζόν, στο μεγαλύτερο διάστημα της οποίας οι παίκτες της Ξάνθης έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Και εξακολουθούν να παίζουν, έστω και με αλλαγμένη στο σύνολό της σύνθεση.

Η ήττα με 0-1 στο πρώτο ματς της περασμένης Τετάρτης δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Απαλλαγμένοι από άγχος οι παίκτες του ΑΟΞ, κυρίως παιδιά των αναπτυξιακών τμημάτων που κλήθηκαν τελευταία στιγμή να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Ποιο είναι αυτό;

Αντικειμενικά, ψυχρά και κυνικά, η Ξάνθη πρέπει να φύγει νικήτρια με οποιοδήποτε σκορ – και εφόσον συμβεί αυτό θα πάρει και την παραμονή. Μόνο στην περίπτωση που νικήσει 1-0 θα έχουμε παράταση και πέναλτι. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, δηλαδή σε ηττα ή σε ισοπαλία, αυτός που ανεβαίνει είναι ο Απόλλων Σμύρνης.

O Νίκος Καραγεωργίου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Σιμάρ Χασάνογλου που αποβλήθηκε στο τέλος του πρώτου αγώνα της Τετάρτης. Ολοι οι υπόλοιποι συμμετέχουν στην αποστολή, 19 άτομα συνολικά:Μπέντο, Σταθάκης Τενεκές, Φακκής, Θυμιάνης, Λεωντσάκος, Ισαακίδης, Κοτόπουλος, Φασίδης, Τσιτσεκίδης, Τσιλιγγίρης, Καρανικόλας, Αραμπατζής, Παπαδόπουλος, Αδαμίδης, Ιγνατιάδης, Τσιπούρας, Ζιπίδης και Άλη Ερτουρούλ.

Ο Μπάμπης Τεννές για τον Απόλλωνα Σμύρνης έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν την περασμένη Τεταρτη συν τον Φατιον που ήταν τιμωρημένος. Τοσο οι παίκτες του Απόλλωνα όσο και αυτοί της Ξάνθης υποβλήθηκαν την Πέμπτη σε τεστ για κορονοϊό και όλα βγήκαν αρνητικά, με τα αποτελέσματα να γίνονται γνωστά την Παρασκευή. Ετσι το ματς εκτός άλλου απροόπτου, θα διεξαχθεί κανονικά.

Στην Ριζούπολη η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια δεν έχει καλή προϊστορία. Αν και την φετινή σεζόν νίκησε σε αυτό το γήπεδο τον Παναθηναϊκό, με τον Απόλλωνα Σμύρνης τα προηγούμενα χρόνια έχανε βαθμούς όσο χαμηλά και αν ήταν στην βαθμολογία η Ελαφτά Ταξιαρχία. Ωστόσο και ο Απόλλων δεν είχε νικήσει ποτέ στην Ξάνθη και το κατάφερε στο μπαράζ της περασμένης Τετάρτης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας εκτός συγκλονιστικού πλέον απροόπτου ΔΕΝ θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο θα υπάρχει τηλεοπτική παραγωγή για τις ανάγκες του VAR. Το ThrakiSportS ωστόσο θα είναι από νωρίς στο γήπεδο και θα σας μεταφέρει με όσα ταπεινά μέσα διαθέτει την μάχη των πιτσιρικιών της Ξάνθης, που πάνε σε αυτόν τον αγώνα για να κερδήσουν. Και σε κάθε περίπτωση, τα ίδια τα παιδιά ΔΕΝ έχουν τίποτα απολύτως να χάσουν, γιατί δεν φταίνε στο παραμικρό για την περιπέτεια που βιώνει ο ΑΟΞ σήμερα…