Nations League: Ενας συν τρεις «Θρακιώτες» στις κλήσεις του Τζον Φαντ Σχιπ για Σλοβενία και Κόσοβο

Γνωστοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από την ΕΠΟ οι κλήσεις του Τζον Φαντ Σχιπ  στην Εθνική Ανδρών για τα ματς με Σλοβενία (3/9) και Κόσοβο (6/9) για το Nations League.

Ξεχωρίζει η κλήση του Χρήστου Τζιόλη του ΠΑΟΚ, που με τα δυο του γκολ την Τρίτη έστειλε τον δικέφαλο στην επόμενη φάση του Champions League μετά τη νίκη με 3-1 από την Μπεσίκτας. Στα new entries έχουμε ωστόσο και Στράτο Σβάρνα της ΑΕΚ που ως δανεικός είχε αγωνιστεί στην Ξάνθη τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Σβάρνας είναι ο ένας από τους συνολικά τέσσερις πρώην παίκτες ομάδων της Θράκης που καλούνται από τον Ολλανδό. Στις κλήσεις είναι ακόμα ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο πρώην παίκτης των ακαδημιών του ΑΟΞ Δημήτρης Σιόβας και φυσικά ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ και πρώην παίκτης της Ξάνθης Πέτρος Μάνταλος.

Επίσης αίσθηση προκαλεί η επιστροφή μετά από πέντε χρόνια στην Εθνική Ομάδα του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος Αυστρίας Ταξιάρχη Φούντα αλλά και η κλήση του Γιώργου Κυριακόπουλου που εντυπωσιάζει στη Serie A με τη Σασουόλο. Για μια ακόμα φορά δεν κλήθηκαν Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σάμαρης και Μήτρογλου.

Επίσης, από τις κλήσεις απουσιάζουν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο Τάσος Δώνης αλλά και οι προερχόμενοι από τραυματισμούς Κώστας Γαλανόπουλος, Λεονάρντο Κούτρης και Παντελής Χατζηδιάκου.  Εκτός αποστολής σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη κλήση για τα παιχνίδια με την Αρμενία και την Φινλάνδία έμειναν και οι Φετφατζίδης, Μαυρίας, Βασιλειάδης. 

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής ανά θέση:
Τερματοφύλακες: 
Μπάρκας, Διούδης, Πασχαλάκης
Στόπερ: Σιόβας, Μιχαηλίδης, Λαμπρόπουλος, Σταφυλίδης, Σβάρνας
Δεξιά μπακ: Μπακάκης, Ρότα
Αριστερά μπακ: Τσιμίκας, Γιαννούλης
Χαφ: Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπακασέτας, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Κυριακόπουλος, Μάνταλος
Επιθετικοί: Φούντας, Παυλίδης, Λημνιός, Κουλούρης, Τζόλης, Μασούρας

Εθνική