Επτά μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού από τον γάμο του Σιώπη στο Τυχερό

Στα έπτα έφτασαν μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, από τον πολιτικό γάμο του διεθνή ποδοσφαιριστή της τουρκικής Αλάνιασπορ Μανώλη Σιώπη, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Τυχερό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, εκτός του ίδιου του γαμπρού και της εγκυμονούσας συζύγου του που είναι θετικοί, όπως άλλωστε ανακοίνωσε ο ίδιος επίσημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτηση του, «άλλα 5 άτομα που βρέθηκαν στον γάμο, τόσο στην διαδικασία στην Δημοτική Ενότητα Τυχερού όσο και στη δεξίωση που ακολούθησε το γειτονικό χωριό Λαγυνά, είναι θετικοί στον Covid-19».

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι ο ένας είναι ο συνοριοφύλακας που υπηρετεί στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου και είναι συγγενής του γαμπρού. Επιπλέον, θετικά στον κορονοϊό έχουν βρεθεί άλλα τέσσερα άτομα. «Όλοι τους υποβλήθηκαν στο σχετικό τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια και τα αποτελέσματα τους βγήκαν θετικά. Μάλιστα έχουν ήδη σταλεί και στον ΕΟΔΥ και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν σήμερα επίσημα στα κρούσματα που αφορούν τον Έβρο», αναφέρει το evros-news.

Η ιστοσελίδα προσθέτει: «Μακάρι να σταματήσουν εδώ τα θετικά κρούσματα από τον κορονοϊό που έχουν σχέση με τον συγκεκριμένο πολιτικό γάμο, αλλά σήμερα βρέθηκε στο Τυχερό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και πήρε δείγματα από 22 άτομα. Στενούς συγγενείς γαμπρού και νύφης, τον Αντιδήμαρχο που τέλεσε τον πολιτικό γάμο και άλλους οι οποίοι με τον έναν ή άλλον τρόπο είχαν σχέση με όσα έγιναν. Τα αποτελέσματα τους θα ανακοινωθούν αύριο και με βάση τα ισχύοντα μέχρι τώρα, μάλλον τα θετικά κρούσματα δεν θα μείνουν στα 7, αλλά θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Το σημαντικό είναι ότι όλοι είναι ασυμπτωματικοί και δεν έχει χρειαστεί μέχρι τώρα κάποιος να νοσηλευθεί».

Διευκρινίζεται ότι η φωτογραφία αρχείου από την δεξίωση μετά τον γάμο της περασμένης εβδομάδας στο Τυχερό, η οποία αναρτήθηκε δημόσια στα social media, απλά εικονίζει τον γαμπρό, τη νύφη και ορισμένους φίλους τους και δεν σημαίνει ότι τα εικονιζόμενα πρόσωπα των φίλων τους έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορονοϊό.