Δικαίωμα για Ξάνθη και Απόλλωνα να προσφύγουν στο CAS κατά της απόφασης του Διαιτητικού

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 3-2 και ορίζει να διεξαχθουν κανονικά τα μπαράζ Ξάνθης – Απόλλωνα Σμύρνης στις 22 και 29 Αυγούστου.

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται αναφορά στο ότι οι δυο ομάδες θα πρέπει να αγωνιστούν σε αυτα τα ματς με τα… περσινά τους ρόστερ, από την στιγμη που θα θεωρούνται ματς της σεζόν 2019-2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ δεν προσβάλλονται στην Επιτροπή Εφέσεων. Δεν υπάρχει δηλαδή δεύτερος βαθμός, όπως σε όλες τις υπόλοιπες. Είναι μια και έξω.

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να ανατραπεί η απόφαση. Να προσφύγει είτε η Ξάνθη είτε ο Απόλλων Σμύρνης είτε και οι δύο στο CAS. Αυτό δεν μπορεί να το στερήσει από τους διαδίκους κανείς.

Και είναι αλήθεια ότι αν το κάνουν, θα «ταράξουν στη νομιμότητα» την Super League. Γιατί είναι απίθανο η εκδίκαση να γίνει μέσα στις επόμενες δέκα μέρες. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για ενδεχόμενο μπλοκάρισμα της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις (επαναλαμβάνουμε ότι μιλάμε για εκτιμήσεις και όχι για επίσημη διαρροή, καθώς τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά) χαρακτηρίζουν δύσκολη την ενδεχόμενη προσφυγή της Ξάνθης στο CAS για την υπόθεση του μπαράζ.

Ετσι κι αλλιώς όλα θα αποφασιστούν αφού φτάσει το αναλυτικό σκεπτικό, δουν οι νομικοί της ΠΑΕ Ξάνθη τι αναφέρει η πλειοψηφία των τριών αρεοπαγιτών αλλά και πως τεκμηριώνει την αντίθετη άποψη η μειοψηφία των δύο δικαστών του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Εκτός και αν έγινε μάθημα στον Πανόπουλο το πάθημα της απόφασής του για μη προσφυγή της Ξάνθης στο CAS για την υπόθεση της πολυϊσιοκτησίας, με αποτέλεσμα ο μεν ΠΑΟΚ να πάρει πίσω τους επτά βαθμούς, αλλά να μην συμβεί αυτό με την Ξάνθη.

Με αποτέλεσμα, εκτός όλων των άλλων, εξαιτίας αυτής της αφαίρεσης βαθμών να έχει βρεθεί τώρα μπλεγμένη σε αυτήν την υπόθεση του μπαράζ…