Γ’ Εθνική: Τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης πιθανότατα αντίπαλοι των 6 Θρακιωτών στον 1ο Όμιλο

Ο συνολικός αριθμός των 132 ομάδων που τελικά δήλωσαν συμμετοχή στη νέα Γ’ Εθνική οδηγεί, όπως έγραψε την Κυριακή το ThrakiSportS, στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι όμιλοι δεν θα είναι οκτώ όπως πέρυσι αλλά εννέα.

Με δεδομένο ότι οι ομάδες των τεσσάρων νομών της Κρήτης συγκροτούν αυτόματα τον έναν όμιλο και απαρτίζεται από 15 συλλόγους (έξι απο το Ηράκλειο και από τρεις σε κάθε άλλο νομό Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων), γίνεται αντιληπτό ότι μένουν 132-15=117 ομάδες γι να συγκροτήσουν τους υπόλοιπους ομίλους.

Αν οι όμιλοι μείνουν συνολικά οκτώ, τότε ο καθε ένας από τους υπόλοιπους θα έχει 117:7=16,7 άρα 17 ομάδες κατα μέσο όρο. Αν γίνουν εννιά και άρα οι 117 ομάδες διαιρεθούν σε 8 ακόμα ομίλους, που ειναι και το πιθανότερο, τότε καθε ομιλος θα έχει 117:8=14,6 δηλαδή οι 15 ομάδες κατά μέσο όρο (όσες και ο όμιλος της Κρήτης) και καποιοι με 14 ομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν ομάδες στις 12 που φέρονται να υπάρχουν αυτήν την στιγμή ως δεδομένες στον όμιλο της Θράκης όπου δηλώθηκαν για να λάβουν μέρος από την ΕΠΣ Έβρου δύο ομάδες (Ενωση Αλεξανδρούπολης, Αθλητική Ενωση Διδυμοτείχου), από την ΕΠΣ Θράκης μία (Δόξα Νέου Σιδηροχωριου), από την ΕΠΣ Ξάνθης τρεις (Αρης Αβατου, Ορφέας Ξάνθης, Αναγέννηση Θαλασσιάς), από την ΕΠΣ Δράμας δύο (Πανδραμαϊκός, ΑΕ Αμπελοκήπων), από την ΕΠΣ Καβάλας τρεις (Νέστος Χρυσούπολης, Αετός Οφρυνίου, Νέος Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου) και από την ΕΠΣ Σερρών μία (Απόλλων Παραλιμνίου).

Συνολικά μιλάμε για 12 ομάδες και γίνεται αντιληπτό ότι στον όμιλο πρέπει να προστεθούν μίνιμουμ δύο με τρεις ομάδες. Με βάση τα περσινά δεδομένα, θα μπορούσε να έρθει και η μια ομάδα της ΕΠΣ Κιλκίς (Αναγέννηση Πλαγιάς) αλλά πάλι ο αριθμός δεν συμπληρώνεταθ. Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι από την ΕΠΣ Μακεδονίας έχουν δηλωθεί 7 ομάδες ενώ η προκήρυξη προβλέπει ότι σε περίπτωση που από μια ΕΠΣ μετέχουν πάνω από 4 ομάδες, τότε προτιμάται ο διαχωρισμός τους σε διαφορετικούς ομίλους, γίνεται αντιληπτό ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να σταλούν τρεις ομάδες από την ΕΠΣ Μακεδονίας, δηλαδή την Θεσσαλονίκη, στον 1ο Όμιλο όπου θα μετέχουν και οι έξι εκπρόσωποι των τριών νομών της Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας που δηλώθηκαν στη νέα Γ’ Εθνική και είναι σοβαρό το ενδεχόμενο τρεις από αυτές να σταλούν στον 1ο Όμιλο όπου μετέχουν οι ομάδες της ΑΜ-Θ είναι οι εξής: Αγροτικός Αστέρας, Ποσειδών Μηχανιώνας, Μακεδονικός, Θερμαϊκός Θέρμης, Εθνικός Σoχού, ΠΑΟ Κουφαλίων, ΑΕ Ευόσμου.