Κρέμασε τα παπούτσια του στα 34 ο Δημήτρης Σουάνης και ξεκινά την προπονητική

Τα παπούτσια του στα 34 μετά από μια μεγάλη καριέρα στις Εθνικές κατηγορίες κυρίως σε Πανθρακικό και Ξάνθη αποφασίσει να κρεμάσει ο Δημήτρης Σουάνης και να ξεκινήσει την προπονητική στην ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Ο 34χρονος Χαλκιδκιώτης επιθετικός (γεννημένος στις 17/11/1985) φέτος έκλεισε την καριέρα του στην ομάδα του χωριού του στον Ανθεμούντα Γαλάτιστας στην Α1 της ΕΠΣ Χαλκιδικής και πλέον θα κάθεται στον πάγκο του Στρατωνίου.

Ο Δημήτρης Σουάνης που έχει συνδεθεί το όνομα του με τις ανόδους του Πανθρακικού από την Δ’ Εθνική στην Super League, αλλά και με την Ξάνθη, έχει αγωνιστεί ακόμα σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό Βόλου, Κασσάνδρα, Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Απόλλωνα Λεμεσού, Λάρισα, Απόλλωνα Σμύρνης, Δόξα Δράμας, Διαγόρα Ρόδου, Τρίγλια και μέχρι πρότινος στον Ανθεμούντα.

Η ανακοίνωση του Στρατωνίου: «Ο Μ. Γ. Ο. Στρατωνίου είναι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Σουανη για την θέση του προπονητή της αντρικής ομάδας για την σεζόν 2020-21. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δημήτρης θα κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον σύλλογο μας και του ευχόμαστε πανω απ όλα υγεία και μια προπονητική καριέρα εφάμιλλη της ποδοσφαιρικής. 
Ο Δημήτρης υπηρξε ένας άξιος εκπρόσωπος του χαλκιδικιωτικου ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα έχοντας 282 συμμετοχές και 43 γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες εκ των οποίων οι 93 συμμετοχές και τα 10 γκολ σε επίπεδο super league 1. 
Πιστεύουμε πως με την εμπειρία του θα μεταδώσει στα δικά μας παιδιά την μαχητικοτητα και την φιλοδοξία που τον διέκρινε σαν αθλητή. 
Ενδεικτικά έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως Ξάνθη, Πανιώνιος, Λάρισα, Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, Ολυμπιακος Βόλου, Δοξα Δράμας, Απόλλων Λεμεσού(κυπελλούχος Κύπρου 2013) κ. α.».

Ανακοίνωση για τον Σουάνη εξέδωσε και ο Ανθεμούντας Γαλάτιστας:”Η διοίκηση και όλη η οικογένεια του Ανθεμούντα ευχαριστεί θερμά το Δημήτρη Σουάνη για την τιμή που μας έκανε να φορέσει ξανά τη φανέλα με τον Πύργο στο στήθος!Η προσφορά του στην περσινή πετυχημένη σεζόν ήταν καθοριστική, βοηθώντας τους συμπαίκτες του και το σύλλογο να λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα όντας σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα!
Δημήτρη σου ευχόμαστε καλή αρχή στην προπονητική σου καριέρα και ελπίζουμε οι δρόμοι μας να ανταμώσουν και πάλι!”