Κορυφαίος Εβρίτης παίκτης από την Κ19 του ΑΟΞ αρνήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο

Κυριάρχησε τις προηγούμενες ημέρες στην επικαιρότητα η είδηση ότι η ΠΑΕ Ξάνθη προχώρησε στην υπογραφή επαγγελματικών συμβολαίων με μια 11άδα παικτών από τις ομάδες Κ19 και Κ17 του συλλόγου.

Όπως έχει αναφερθεί η κίνηση αυτή έγινε σε αυτήν την έκταση δια παν ενδεχόμενο σε σχέση με το περίφημο μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η Ξάνθη πάντα αξιοποιούσε παιδιά από τις ακαδημίες της και τους πρόσφερε επαγγελματικά συμβόλαια, αλλά αυτό γινόταν σε τρία, τέσσερα, μάξιμουμ πέντε παιδιά κάθε χρονιά.

Φέτος ο αριθμός αυτός έφτασε στους έντεκα και μαζί με τα επτά συμβόλαια που λέγεται ότι δεν έχουν λήξει ακόμαμε αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι παίκτες να μην έχουν αποδεσμευτεί, θα αποτελέσουν τον κορμό πάνω στον οποίο θα χτιστεί η Ξάνθη της νέας σεζόν εφόσον φυσικά υφίσταται ως ΠΑΕ μετά την 14η Αυγούστου.

Η αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπάρχει σε όλον τον κόσμο που βρίσκεται πέριξ της ομάδας και αυτή η αβεβαιότητα λέγεται ότι οδήγησε ένα από τα κορυφαία ονόματα της φετινής Κ19 να μην υπογράψει το επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο λόγος για τον Θανάση Γκαρνέτα που είναι διεθνής και σε αρκετά παιχνίδια ήταν αρχηγός της.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γιάννη Τσιλιγγιρίδη, ο Γκαρνέτας αρνήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Αυτό προφανώς δεν πολυάρεσε στους ιθύνοντες της ομάδας που αμέσως προχώρησαν στην επιλογή ενός άλλου πιτσιρικά από την Ακαδημία του ΑΟΞ.

Ο Θανάσης Γκαρνέτας πήγε πριν τρία χρόνια στις ακαδημίες της Ξάνθης προερχόμενος από αυτές του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης. Με το ταλέντο αλλά και την εργατικότητα και την δουλειά του, κατάφερε όχι απλά να καθιερωθεί στην ομάδα και να γίνει μέχρι και αρχηγός της, αλλά κλήθηκε και στις μικρές Εθνικές Ομάδες.