Άνοιξε τον δρόμο η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ για διεξαγωγή ως το τέλος Αυγούστου των μπαράζ Απόλλων-Ξάνθη

Για τις 31 Αυγούστου, από 2/8, πήρε παράταση η προθεσμία να γίνουν οι αγώνες μπάραζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε την τελευταία μέρα του Ιουλίου η ΕΠΟ.

Η απόφαση φέρεται να ελήφθη από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, αν και δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Βάσει της απόφασης, η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώνεται στις 31/8 τροποποιώντας προηγούμενη απόφαση που ήθελε τη σεζόν να τελειώνει 3/8 και η επόμενη αρχίζει από 1ης Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι επίσης βάσει πληροφοριών, η Super League, έχει αιτηθεί στην Ομοσπονδία τον ορισμό διπλού μπαράζ Ξάνθη-Απόλλωνα στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας 3/8, με τον νικητή του ζευγαριού να κερδίζει το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Της συνεδρίασης της ΕΠΟ θα έχει προηγηθεί απόφαση του ΔΣ της Super League για επικύρωση της βαθμολογίας.

Το αίτημα της Super League δεν βρήκε σύμφωνη την Ξάνθη, η οποία το απόγευμα της Παρασκευής και πριν γίνει γνωστό ότι έλαβε σχετική απόφαση και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαμαρτύρεται προς τον πρόεδρο της διοργανώτριας Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως εάν ισχύει το παραπάνω γεγονός, δηλαδή ο ορισμός του μπαράζ, τότε αυτό αποτελεί παραβίαση του καταστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του ορισμού μπαράζ μετά τις 3 Αυγούστου έχουν ταχθεί με κοινή δήλωσή τους, που απευθύνεται σε ΕΠΟ, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.