Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη διαιτητών για τις ομάδες χειροσφαίρισης της Αλεξανδρούπολης

Η έλλειψη διαιτητών είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το χάντμπολ της Θράκης και ιδιαίτερα για τις ομάδες της Αλεξανδρούπολης.

Μπορεί το γεωγραφικό μας διαμέρισμα να διαθέτει έναν από τους κορυφαίους διαιτητές στην χωρα, τον Ξανθιώτη Ανδρέα Μπέτμαν που έχει σφυρίξει μέχρι και σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ωστόσο υπάρχει μεγάλη λειψανδρία.

Το γεγονός αυτό αναγκάζει την ομοσπονδία να ορίζει διαιτητές από μακρινους νομούς για τα εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων, όπως οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης που τα τελευταία χρόνοα βρέθηκαν στις υψηλές κατηγορίες σε γυναίκες και άνδρες.

Αυτό σημαίνει όμως και μεγάλη οικονομική αιμορραγία για το σωματείο που καλείται να πληρώσει για τα οδοιπορικά τους ποσά που δύσκολα βγαίνουν ως έξοδα από τα εισιτήρια που κόβονται (προ κορονοϊού) σε κάθε παιχνίδι.

Η ΕΣΧΑΜΑΘ αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα, έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα την διεξαγωγή Σχολής Διαιτητών το ταχύτερο δυνατό, μόλις επιτραπεί κάτι τέτοιο καθώς υπάρχουν ακόμα οι περιορισμοί εξαιτίας του Covid-19.

Ευχή των ανθρώπων της χειροσφαίρισης στην Αλεξανδρούπολη είναι να υπάρξουν ντόπιοι αλλά και φοιτητές που θα βγάλουν την σχολή, θα δηλώνουν διαθεσιμότητα, θα εξασφαλίζουν το… χαρτζιλίκι τους ως διαιτητές σε αγώνες αλλά παράλληλα οι ομάδες δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οδοιπορικά για να μεταφέρονται διαιτητές από μακρινούς νομούς.