«Κρεμάει» τα γάντια του στα 34 χρόνια του ο «κέρβερος» του Ορφέα Ξάνθης Γιάννης Ρούφος

Μετά από μια τετραετία στον Ορφέα Ξάνθης ο έμπειρος τερματοφύλακας Γιάννης Ρούφος είναι κοντά στην αποχώρησή του από τα γήπεδα μετά από σχεδόν μια εικοσαετία στα 34 του χρόνια.

Ο Ρούφος στην τετραετία του αυτή με τον Ορφέα Ξάνθης στην Γ’ Εθνική έχασε ελάχιστα παιχνίδια κυρίως λόγω του τραυματισμού του στον μηνήσκο πέρυσι, έχοντας συνολικά σύμφωνα με το xanthi-sport 92 αγώνες, 27 συμμετοχές την πρωτη χρονιά, 22 την δεύτερη, 25 την τρίτη και 18 στην φετινη και πιθανως τελευταία του.

Τον αν θα αλλάξει γνώμη θα κάνει τις άλλες 8 που του μένουν για να φτάσει τις 100 συμμετοχές στην Γ’ Εθνική μοιάζει δύσκολο, αφού δεν συμμετέχει αυτήν την πρώτη εβδομάδα στην προετοιμασία του Ορφέα, ωστόσο κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της σεζόν, αφού παραμένει κοντά της.

Για αυτό μάλιστα για την θέση του αποκτηθηκαν δυο 19χρονοι ταλαντούχοι τερματοφύλακες, ο Βαγγέλης Μπαμπούρης από τον Νέστο Χρυσούπολης και ο Λευτέρης Μανιάς του Ηρακλή Ζυγού που θα παλέψουν με σχεδόν ίσες πιθανότητες για την φανέλα με το νούμερο 1 του Ρούφου.

Ο Ρούφος ξεκίνησε στις ακαδημίες της Ξάνθης και συνέχεια αγωνίστηκε στην Δόξα Ξάνθης και πολλά χρόνια στην Βιστωνίδα και ήταν και εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στην εκπληκτική πορεία της μεικτής ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης στο Region’s Cup προ μιας τετραετίας.

Ο «κερβερος» της ΕΠΣ Ξάνθης στις δύο πρώτες φάσεις με ΕΠΣ Κοζάνης και ΕΠΣ Θράκης ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την πρόκριση με τις αποκρούσεις του στην διαδικασία των πέναλτι, αλλά και κράτησε απαραβίαστη την εστία στον τελικό με την Χαλκίδα, κατακτώντας τον τίτλο και πηγαίνοντας και στο Σαν Μαρίνο με την ομάδα.