«Αλλοίωση πρωταθλήματος, έπρεπε να υποβιβαστεί η… Ξάνθη» είπε μέσες άκρες με ανακοίνωσή της η ΚΕΔ!!!

Η ΚΕΔ επέλεξε έξι φάσεις οφσάιντ που συζητήθηκαν μέσα στη σεζόν, όταν δεν υπήρχε η γραμμή οφσάιντ στο VAR και παρουσίασε τις αποφάσεις των διαιτητών χρησιμοποίώντας τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR.

Όπως προκύπτει και με βάση την ανακοίνωσή της, στις πέντε από τις έξι φάσεις, οι αποφάσεις που λήφθηκαν ήταν σωστές. Στο παιχνίδι του Βόλος – Ολυμπιακός Πειραιώς που σήκωσε πολλή σκόνη, ορθώς ακυρώνεται το γκολ του Σουντανί.

Ωστόσο στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ξάνθη η ΚΕΔ υποστηρίζει ότι κακώς δεν μέτρησε το γκολ των “πράσινων” (ήταν η μοναδική λάθος απόφαση), σωστά, όμως κατακυρώθηκε το γκολ της Ξάνθης. Με την μοναδική αυτή λάθος απόφαση ουσιαστικά όμως η ΚΕΔ είναι σαν να παραδέχεται… αλοίωση αποτελέσματος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που εν τέλει η Ξάνθη νίκησε με 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις.

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αν είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο ματς, θα είχαμε και διαφορετική βαθμολογική κατάταξη στην Ξάνθη, βάσει της εικόνας που υπάρχει με τις γνωστές αφαιρέσεις και την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας. Η Ξάνθη που γλίτωσε τον απευθείας υποβιβασμό με έναν βαθμό θα ήταν τελευταία (δεν ευνοούνταν στην ισοβαθμία με τον Πανιώνιο) και τώρα θα είχε υποβιβαστεί.

Με άλλα λόγια η ΚΕΔ με μια ανεξήγηση κίνηση, για να δικαιολογήσει ουσιαστικά τις αποφάσεις των διαιτητών της στις πέντε από τις έξι περιπτωσεις που επέλεξε, δινει δικαιώματα για να υποστηρίζεται ότι υπάρχει αλοίωση πρωταθλήματος στην ουρά και ότι θα έπρεπε να έχει υποβιβαστεί η Ξάνθη. Και όλα αυτά, χωρίς ταυτόχρονα να επανεξεταστεί από την ΚΕΔ καμία από τις πλείστες περιπτώσεις διαιτητικών αδικιών για τις οποίες διαμαρτύρεται η Ξάνθη στην διάρκεια της χρονιάς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, σε ορισμένα παιχνίδια της SL1, υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις των οποίων η ορθότητα όσον αφορά τον κανόνα 11 (offside), αμφισβητήθηκε έντονα και οι οποίες “σήκωσαν” μεγάλο θόρυβο, προκαλώντας “καυστικές” επιθέσεις ενάντια στους αξιωματούχους αγώνα, υπερθεματίζοντας κυρίως την έλλειψη χρήσης της γραμμής offside του συστήματος VAR και το κενό στην ακρίβεια στην λήψη της απόφασης που αυτή δημιουργούσε.

Η ΚΕΔ στη διαρκή της προσπάθεια επίτευξης διαφάνειας, έγκυρης ενημέρωσης, πάντα σύμφωνα με τους Κανόνες Παιχνιδιού, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, προχώρησε με τη συνδρομή της τεχνολογίας στε λεπτομερή ανάλυση έξι τέτοιων περιπτώσεων (με χρήση της τεχνολογίας Virtual Offside Line που είναι πλέον διαθέσιμη) στοχεύοντας στην πλήρη διαλεύκανσή τους, για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Συνοψίζοντας, από τις 6 παραπάνω περιπτώσεις που αναλύθηκαν, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί ακριβής απόφαση με “γυμνό μάτι” και με δεδομένη εκείνη τη στιγμή την έλλειψη της Virtual Offside Line, πάρθηκαν τελικά πέντε σωστές αποφάσεις και μονάχα μία λανθασμένη.

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔ θα ήθελε να δώσει έμφαση στον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που επέδειξαν οι αξιωματούχοι των αγώνων, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να ληφθούν τελικά οι σωστές αποφάσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που παρατέθηκαν, και με την ευκαιρία αυτή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους των ομάδων, που στο πνεύμα του Fair-Play σεβάστηκαν τις όποιες αποφάσεις ελήφθησαν».