Θρίλερ με την τηλεοπτική κάλυψη του Λαμία-ΑΟΞ στην ΕΡΤ καθώς συμπίπτει με το Ατρόμητος-Παναιτωλικός

Μπορεί η αναμέτρηση Λαμία – Ξάνθη τυπικά να βρίσκεται αυτήν την στιγμή στον… αέρα και να τελεί υπό την αίρεση των αρνητικών δεύτερων δειγμάτων των παικτών της Ξάνθης, αλλά τυπικά για την Λίγκα και για όλους είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 της Δευτέρας.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ωστόσο ένα ζήτημα και ως προς την τηλεοπτική της κάλυψη. Εφόσον ο αγώνας είχε διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα μεταδιδόταν απευθείας από την ΕΡΤ Sports. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα, είχε μεταφερθεί ο τρίτος ημιτελικός της Volley League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φοίνικα Σύρου από τις 7.00 που είχε αρχικά προγραμματιστεί στις 5.00 το απόγευμα, δηλαδή δυο ώρες νωρίτερα, ώστε να μπορέσουν να μεταδοθούν απρόσκοπτα από το αθλητικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης και τα δύο παιχνίδια.

Με την αναβολή 48 ωρών και τον επανορισμό της αναμέτρησης στις 19:30 της Δευτέρας δημιουργείται ένα πρόβλημα. Η ΕΡΤ Sports έχει προγραμματισμένο να μεταδόσει στις 20:00 της Δευτέρας το ματς Ατρόμητος – Παναιτωλικός που επίσης έχει πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πλέον προστίθεται (εκτός νέου απροόπτου) και το Λαμία – Ξάνθη. Με απλά λόγια, η ΕΡΤ έχει τα δικαιώματα δυο αγώνων που ξεκινούν με μισή ώρα διαφορά ο ένας από τον άλλον και είναι αμφότεροι κρίσιμοι για την εξέλιξη της μάχης αποφυγής του υποβιβασμού.

Σχετικά ρώτησε το ThrakiSportS στέλεχος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ και πληροφορήθηκε ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια νέα αλλαγή, απόφαση της ΕΡΤ είναι να μην διαταράξει το υπάρχον πρόγραμμα της ΕΡΤ Sports. Ο αγώνας που θα μεταδοθεί από το αθλητικό κανάλι θα είναι αυτός ανάμεσα σε Ατρόμητο και Παναιτωλικό. Εφόσον επιβεβαιώθεί και η διεξαγωγή του Λαμία – Ξάνθη, πάντως, η κατ’ αρχήν απόφαση είναι να μην υπάρξει ταυτόχρονη κάλυψη αλλά πιθανότατα να επιστρατευθεί η ΕΡΤ3 και να μεταδοθεί από την συχνότητα του κρατικού καναλιού που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη αυτή η αναμέτρηση.