Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης στον επί πληρωμή με 12 ευρώ μαζικό αθλητισμό

Στη δυνατότητα επαναφοράς αλλά κοστολόγησης με 12 ευρώ το μήνα του μαζικού αθλητισμού στην Αλεξανδρούπολη αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάββας Δευτεραίος και η δημοτική σύμβουλος, Νίκη Δραμανίδου.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε σε ανοιχτό χώρο με αφορμή τις τελευταίες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκαν στην επιλεκτικότητα με την οποία η δημοτική αρχή επιτρέπει σε ορισμένες επιχειρήσεις να λειτουργούν εντός 50 μέτρων από μία σχολική αυλή ενώ το απαγορεύει σε άλλες, στην πιθανότητα να υπάρξει εισιτήριο 0,40 ευρώ στην αστική συγκοινωνία της πόλης αλλά έμφαση έδωσαν και στα του μαζικού αθλητισμού.

Σύμφωνα με την Νίκη Δραμανίδου, ήταν από τα σημαντικά προβλήματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού, που μετά από πολλά χρόνια που το είχε διακόψει η προηγούμενη δημοτική αρχή, η τωρινή προσπαθεί να το επαναλειτουργήσει. Η πράταξη του ΚΚΕ υποστηρίζει ωστόσο ότι αυτό γίνεται με λάθος τρόπο.

«Είναι αυτονόητο ότι όλοι συμφωνούμε σε τέτοια προγράμματα αλλά η συζήτηση σκάλωσε στην ανταποδοτικότητα του προγράμματος – για εμάς ο μαζικός αθλητισμός δεν έχει σχέση ούτε με πρωταθλητισμό ούτε με το σημαδιακό αθλητισμό, είναι αθλητισμός που γίνεται για διάφορες ηλικιακές ομάδες, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους και ειδικές κατηγορίες, και στόχο έχει (και αυτή είναι η ανταπόδοση του προγράμματος) να κερδίζει σε ευεξία, σε υγεία, σε άθληση» είπε.

«Η δημοτική αρχή έχει άλλη αντίληψη, άλλωστε το είπε και ο δήμαρχος: “αν δεν πληρώνει κανείς, δε μπορεί να εκτιμήσει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες”. Για αυτό η πρόταση ήταν να πληρώνει κάθε συμμετέχοντας 12 ευρώ το μήνα – δηλαδή περίπου όσα θα πλήρωνε κανείς σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο. Δε θα πρέπει να πληρώνει κανείς τίποτα» κατέληξε στις δηλώσεις της η Νίκη Δραμανίδου. Δείτε το βίντεο με αυτό και τα υπόλοιπα θέματα που έξιξαν οι άνθρωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης από το evros24: