Α2 Ανδρών: Ελπίδες για άνοδο (και) της ΓΕ Αλεξανδρούπολης μέσω wild card

Ειδήσεις έβγαλε η συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΟΠΕ για τα πρωταθλήματα της σεζόν 2019-2020 έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν οι ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στα πρωταθλήματα καθώς η φετινή χρονιά δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας του COVID19.

Πιο συγκεκριμένα, στο Κεφάλαιο Α’ των Προκηρύξεων στην παράγραφο για την Α2 Ανδρών γίνεται αναφορά ότι το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς θα γίνει σε δύο ομίλους Βόρειο και Νότιο (θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές) με 32 ομάδες, 16 σε κάθ’ έναν.

Στην συνέχεια όμως γίνεται αναφορά για αύξηση των ομάδων σε 38 και αυτό μόνο εάν η ΕΟΠΕ αποφασίσει να δώσει τέσσερις wild card, δύο για τον Νότιο Όμιλο και δύο για τον Βόρειο Όμιλο. Πιο συγκεκριμένα η παράγραφος αναφέρει:

Ο αριθμός των ομάδων δύναται να αυξηθεί έως τριάντα έξι (36) (έως 18 στον Α’ Όμιλο και έως 18 στον Β’ Όμιλο), εφόσον με απόφαση του ΔΣ/ΕΟΠΕ χορηγηθεί σε ομάδα/ες συμμετοχή στην κατηγορία με wild card

Το συγκεκριμένο γεγονός εφόσον προκύψει θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί η Γυμναστική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης, η οποία κατετάγη δεύτερη πίσω από τον Έβρο Σουφλίου.

Η ΓΕΑ θα πρεπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα διεκδικήσει την Wild Card έτσι ώστε να ανέλθει και αυτή στην Α2 Ανδρών και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η θρακιώτικη παροικία στις μεγάλες κατηγορίες.