Ξάδερφος του αρχηγού της Εθνικής ο νέος γυμναστής του Πανθρακικού στο πλευρό του Μπαχαρίδη

Την έναρξη συνεργασίας με τον Χάρη Σταφυλίδη, μακρινό συγγενή του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και της γερμανικής Χόφενχαϊμ Κώστα Σταφυλίδη (τέταρτο ξάδελφο για την ακρίβεια), ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πανθρακικός.

Ο Χάρης Σταφυλίδης είναι τριτοετής φοιτητής του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου θράκης με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και θα αποτελέσει τον στενότερο συνεργάτη του τεχνικού του Πανθρακικού Νίκου Μπαχαρίδη, καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή φυσικής κατάστασης.

Ο ίδιος έχει παίξει ποδόσφαιρο στην ιστορική ομάδα του Μακεδονικού Κοζάνης και στις Μεικτές Παίδων και Νέων της εκεί ΕΠΣ. Την οικογένεια του Πανθρακικού την γνωρίζει πάντως καλά, αφού διετέλεσε τον τελευταίο χρόνο προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου αναλαμβάνοντας τα παιδιά ηλικίας κάτω των 8 ετών, ωστοσο πρώτη φορά ξεκινά συνεργασία με την πρώτη ομάδα.

Ο ίδιος λίγο μετά την ανακοίνωση για τα νέα του καθήκοντα στο πλευρό του Μπαχαρίδη, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στο δυναμικό μιας τόσο ιστορικής ομάδας και ενός ανθρώπου που αποτέλεσε κομμάτι της ιστορίας της και εύχομαι με σκληρή δουλειά και με την στήριξη του κόσμου να φτάσει αυτή η ομάδα στις κατηγορίες που τις αρμόζει. Ο δρόμος είναι ανηφορικός ωστόσο είμαστε έτοιμοι να τον ανέβουμε».

Η επίσημη ανακοίνωση του Πανθρακικού:

Ο Πανθρακικός είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Χαράλαμπο Σταφυλίδη, ο οποίος φέτος θα είναι δίπλα στον έμπειρο προπονητή Νίκο Μπαχαρίδη και θα διατελέσει χρέη προπονητή φυσικής κατάστασης.
Ο Χαράλαμπος Σταφυλίδης τελειώνει φέτος το 3ο έτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και έχοντας ως ειδικότητα το ποδόσφαιρο παρά την ηλικία του έχει εμπειρία στο χώρο εκτός από ποδοσφαιριστής και ως προπονητής. Αυτή τη χρονιά ήταν προπονητής στα αναπτυξιακά τμήματα του Πανθρακικού(Κ8) και έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Κοζάνης αλλά και στις Μικτές Ομάδες του νομού.
Όσον αφορά την ακαδημαϊκή του καριέρα έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες και άρθρα με την πιο πρόσφατη να σχετίζεται με το χώρο του ποδοσφαίρου με τίτλο “JUMPING PERFORMANCE AND COORDINATION INDEX IN PROFESSIONAL SOCCER PLAYERS IN THE PREPARATION PERIOD”.
Καλώς ήρθες στην οικογένεια του Πανθρακικού πλέον με αναβαθμισμένα καθήκοντα και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία με την ομάδα μας!