Αλλάζει ο χάρτης στην ΕΠΣ Έβρου! Συγχωνεύονται Α’ και Β’ Κατηγορία σε ένα πρωτάθλημα με 4 Ομίλους

Μία ανατρεπτική πρόταση που όλα δείχνουν ότι σύντομα θα αποτελέσει και απόφαση παρουσίασε το ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων που πραγματοποιείται στο Σουφλί.

Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που έχουν γίνει ακόμα δυσκολότερες με τον κορονοϊό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ομάδες στον περιορισμό των εξόδων τους και να βοηθηθούν όσο γίνεται περισσότερες να μην οδηγηθούν σε διάλυση, προτείνεται την νέα σεζόν να διοργανωθεί ένα Πρωτάθλημα Ειδικών Συνθηκών το οποίο δεν θα χωρίζεται πλέον σε Α’ και Β’ Κατηγορία.

Η σκέψη είναι ουσιαστικά να συγχωνευθούν και η Α’ και η Β’ Κατηγορία ώστε να διεξαχθεί ένα ενιαίο πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες της δύναμης της Ένωσης να συμμετέχουν σε αυτό. Μοιραία, λόγω του μεγάλου αριθμού, θα υπάρξει διαίρεση σε ομίλους, πιθανότατα τέσσερις, οι οποίοι θα καταρτιστούν με γεωγραφικά κριτήρια ώστε οι ομάδες να έχουν λίγα ταξίδια και άρα να περιοριστούν τα έξοδά τους.

Δεδομένου ότι την περασμένη σεζόν είχαμε περίπου 40 ομάδες να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και δεδομένου ότι λογικά θα υπάρχουν αποχωρήσεις, η σκέψη είναι να πάμε σε 4 ομίλους των 8 με 10 ομάδων το πολύ ο καθένας. Με τον τρόπο αυτόν πέφτει μεν το ποιοτικό επίπεδο αλλά περιορίζονται τα έξοδα και θα μπορέσουν να συντηρηθούν οι ομάδες των χωριών που αυτήν την στιγμή έχουν το πιο μεγάλο πρόβλημα, ενώ παράλληλα θα υπάρξει ένας ικανοποιητικός αριθμός μίνιμουμ 16 αγώνων για κάθε ομάδα τη νέα σεζόν.

Στην συνέχεια πιθανότατα οι πρώτοι ή ενδεχομένως και οι δεύτεροι από κάθε όμιλο θα παίξουν σε ένα νέο πρωτάθλημα πλέο οφ ή με μορφή νοκ άουτ αγώνων, κάτι που θα διευκρινιστεί στο μέλλον, ώστε οι κορυφαίες ομάδες πλέον να δώσουν μεταξύ τους την μάχη για τον τίτλο και ο καλύτερος και από τους τέσσερις ομίλους εν τέλει να αναδειχθεί πρωταθλητής και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Διευκρινίστηκε ότι αυτή η μορφή του Πρωταθλήματος Ειδικών Συνθηκών, όπως θα ονομαστεί, θα εφαρμοστεί μόνο τη νέα σεζόν και την μεθεπόμενη θα αλλάξει και πάλι με μια ισχυρή Α’ Κατηγορία και την Β’ ΕΠΣ Εβρου σε Βόρειο και Νόριο Όμιλο.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι τη νέα σεζόν το ενιαίο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 Ομίλους που θα έχουν προκύψει με γεωγραφική κατανομή, στη νέα Α’ Ερασιτεχνική της σεζόν 2021-2022 θα επιτευχθεί να υπάρχει μεγαλύτερη γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα, αφού πιθανότατα σε αυτήν θα κληθούν να λάβουν μέρος οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ οι υπόλοιποι θα παίξουν στην Β’ Ερασιτεχνική.

Αναμένονταιοι λεπτομέρειες αλλά και οι πιθανές (θετικές ή αρνητικές) αντιδράσεις των ομάδων σε αυτό το σχέδιο, αλλά η αίσθηση που σε πρώτη φάση δόθηκε είναι ότι αυτό είναι το πιο πιθανό μοντέλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Έβρου τη νέα σεζόν. Μία μόνο κατηγορία, χωρισμένη σε 4 Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και στη συνέχεια διαδικασία πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην οποία πιθανότατα θα λάβουν μέρος οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.