Γ’ Εθνική: Ανεβαίνουν οι δευτεραθλητές μέχρι και… τρίτοι από πέντε ΕΠΣ αλλά όχι της Θράκης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην συνεδρίασή της το μεσημέρι μεταξύ των άλλων αποφάσεων που έλαβε, ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων που είχε μεταφέρει από το πρωί το ThrakiSportS για δύο 20ρηδες στην ενδεκάδα κάθε ομάδας σε κάθε επίσημο ματς της Γ’ Εθνικής.

Συνεπώς οι ομάδες θα πρεπει να κοιτάξουν να έχουν και νεαρούς παίκτες γεννηθέντες από το 2000 και μετά. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι θα πρέπει να παραμένουν καθόλη την διάρκεια του αγωνα και εφόσον αντικαθίστανται θα πρέπει να αντικαθίστανται από συνομιλήκους τους, εφόσον δεν υπάρχουν περισσότεροι «νέοι» στην ενδεκάδα, ώστε ανά πάσα στιγμή στην ενδεκάδα να υπάρχουν δύο γεννηθέντες κάτω των 20 ετών.

Η άλλη μεγάλη είδηση ωστόσο που βγήκε από την ΕΠΟ αφορά την άνοδο επιπλέον πέντε ομάδων στην Γ’ Εθνική, πέραν όσων είχαν ήδη ανέβει ως πρωταθλήτριες και των τριών που αίχαν ανέβει ως δευτεραθλήτριες των τριών ιδρυτριών ΕΠΣ της Αθήνας, του Πειραιά και της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης). Συγκεκριμένα, αποφάσισε από τις συγκεκριμένες ΕΠΣ να ανέβουν και οι… τριτες ομάδες της κατάταξης, ενώ επιπλέον αποφάσισε σε δυο ακόμα ΕΠΣ να επιτρέψει πέρα από τις πρωταθλήτριες να ανέβουν και οι δεύτερες.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή αφορά τις ΕΠΣ Λάρισας και Αχαΐας με το κριτήριο, όπως αναφέρεται, ότι είναι οι μεγαλύτερες πληθυσμιακά Ενώσεις. Αναλυτικά, οι αποφάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ για την Γ’ Εθνική έχουν ως εξής:

Eνέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διοργανώσεων, βάσει του οποίου προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία οι 3ες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης των πρωταθλημάτων Α’ κατηγορίας των ιδρυτριών Ενώσεων της ΕΠΟ, ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας, εφόσον το πρωτάθλημα τους διεξάγεται σε έναν όμιλο, ή η καλύτερη 2η ομάδα, εφόσον το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους (άρθρο 20. παρ. 10 του ΚΑΠ). Αντιστοίχως, προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική και οι 2ες ομάδες των αντιστοίχων πρωταθλημάτων των ΕΠΣ Λάρισας και Αχαΐας, με βάση το κριτήριο ότι είναι οι μεγαλύτερες πληθυσμιακά Ενώσεις. Για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δύο (2) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων την 1η Ιανουρίου 2000 κι εντεύθεν.