Έγινε 40 ετών ο Αρκάντιους Μάλαρτζ αλλά δεν λέει να… «κρεμάσει» τα γάντια του

Τα 40 του χρόνια κλείνει σήμερα (19/6) ο Αρκάντιους Μάλαρτζ καθώς έχει γενέθλια, αλλά δεν λέει να σταματήσει αυτό που αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο: να υπερασπίζεται τις εστίες!

Συνολικά το έχει κανει σε 14 ομάδες στην καριέρα του, με τον ΑΟΞ να είναι αυτός που ανακάλυψε τον Μάλαρτζ το καλοκαίρι του 2006 και τον έφερε στην Ελλάδα από την Λεχ Πόζναν.

Στον ΑΟΞ αγωνίστηκε τη σεζόν 2006-07 έχοντας 32 εμφανίσεις. Δέχθηκε συνολικά 21 γκολ με εντυπωσιακή στατιστική ότι σε 19 από τα 32 παιχνίδια κράτησε το… μηδέν κάτω από τα δοκάρια του!

Η εξαιρετική του σεζόν δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον Αρκάντιους Μάλαρτζ να συνεχίζει στον Παναθηναϊκό και αρκετές ακόμη ελληνικές και κυπριακές ομάδες μέχρι τη στιγμή που επέστρεψε στην πατρίδα του και ειδικότερα στην Μπελχάτοφ της Β’ Κατηγορίας Πολωνίας.

Η πορεία του παρά τα “χρονάκια” του μόνο την κατιούσα δεν πήρε, με αποτέλεσμα να παίξει συντομα σε υψηλό επίπεδο στην Λέγια Βαρσοβίας, με την οποία είχε συμμετοχές σε αγώνες τόσο του Champions League όσο και του Europa League!

Από τις 3 Σεπτεμβρίου 2019 συνεχίζει στην Λοζ, που αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία της Πολωνίας (Ekstraklasa) με το συμβόλαιό του μάλιστα να είναι διετές και να λήγει τον Ιούνιο του 2021, κάτι που… υποδηλώνει την πρόθεση του να μην “κρεμάσει” τα γάντια του.

Οπως κατέγραψε προ μηνών η Ξάνθη Sport στις «Μικρές ξανθιώτες ιστορίες» που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο Μάλαρτζ έχει αγωνιστεί φέτος σε 19 παιχνίδια με την Λοτζ και μάιστα ήταν και ο πρωταγωνιστής του βιντεομηνύματος του συλλόγου του στην πολωνική εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι».