Τα δεδομένα για τους επικείμενους αγώνες της Ξάνθης με Παναιτωλικό και Ατρόμητο

Καμία απολύτως ενημέρωση για αναβολή ή έστω για αίτημα αναβολής ή αλλαγής έδρας του αγώνα Ξάνθη – Παναιτωλικός την προσεχή Κυριακή δεν υπήρχε από την πλευρά της Super League επισήμως, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτό διευκρίνιζαν πηγές της Λίγκας, μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων που υπήρξαν σχετικά με την τύχη του αγώνα Ξάνθη – Παναιτωλικός ότι βρίσκεται στον «αέρα» μετά και τα σχεδόν 50 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Θράκη το προηγούμενο 24ωρο.

Τα κρούσματα είναι αλήθεια ότι δεν εντοπίζονται στην πόλη της Ξάνθης και την περιοχή πέριξ του γηπέδου αλλά στον ορεινό όγκο και συγκεκριμένα στους Δήμους Μύκης Ξάνθης και Ιάσμου Ροδόπης, ωστόσο για το ζήτημα τυχόν αναβολής ή αλλαγής έδρας οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού – και η Επιτροπή αυτή ακόμα δεν έχει συνεδριάσει.

Παρά την διαρροή ήδη από το πρωί της Τρίτης από μέσα ενημέρωσης του Αγρινίου για σενάρια ότι τα ματς Ξάνθης – Παναιτωλικού και Ξάνθης – Ατρομήτου θα γίνουν στην Αθήνα, επισήμως δεν έχει γίνει γνωστό να έχει υπάρξει κάποιο αίτημα από την ΠΑΕ Παναιτωλικός να μην ταξιδέψει στην Ξάνθη.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι και στην περίπτωση του Ξάνθη – Ατρόμητος οι όποιες αντιρρήσεις της ομάδας του Περιστερίου εκφράστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, με τον αγώνα να έχει προγραμματιστεί και τότε για την Κυριακή.

Σε σχέση με αυτόν τον αναβληθέντα αγώνα, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η τύχη του στο ΔΣ της Λιγκας το απόγευμα, οπότε τα όσα έχουν γραφτεί ότι ήδη έχει οριστεί για τις 24 Ιουνίου δεν έχουν βάση.

Αυτή παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία βέβαια, αλλά πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί από τις υγειονομικές αν μπορεί να διεξαχθεί στην Ξάνθη με ασφάλεια και κατόπιν το ΔΣ της Λίγκας θα λάβει την απόφαση για το που θα διεξαχθεί, εφόσον απαγορευθεί η τέλεση αγώνα στα Πηγάδια.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται μέσα στη μέρα να έχουμε εξελίξεις, δεδομένου ότι έχουμε συνεδρίαση του ΔΣ της Super League το απόγευμα όπου ως θέμα ημερήσιας διάταξης είναι και η παρουσία κόσμου στα γήπεδα αλλά και ο ορισμός του Ξάνθη-Ατρόμητος.

Σε σχέση με όλες αυτές τις εξελίξεις, ο Μπάμπης Κυρλίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ξάνθη ανέφερε αργά το βράδυ της Τετάρτης τα εξής:

Μέχρι αυτή την στιγμή τα οποία σενάρια για να διεξαχθεί το παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα ή να αναβληθεί δεν υπάρχει. Το θέμα αυτό το αποφασίζει αποκλειστικά η υγειονομική Επιτροπή που έχει αναλάβει την ευθύνη των αγώνων αλλά και την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Υ.Γ Υπάρχει αύριο μια σύσκεψη στη Super League όπου θα υπάρξουν σχετικές εισηγήσεις και αποφάσεις.
Υ.Γ. 2 Μπορεί η ΠΑΕ να είναι ο πρεσβευτής του Νόμου μας αλλά το υγειονομικό θεμα έχει πλήξει σε όλα τα επίπεδα το Νόμο μας. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι τα παιδιά της Ξάνθης δεν θα δώσουν προφορικές εξετάσεις Αγγλικων.