Παρέμβαση του πρώην ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή: «Δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας οι Θρακιώτες, δεν αρκούν οι τοπικές καραντίνες»

Ο Πάνος Μπιτσαξης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού την περίοδο της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και έχει ρίζες από την Ξάνθη. Για αυτό και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε οτιδήποτε αφορά την Θράκη.

Από την περίοδό του ως ΓΓΑ η μεγαλύτερη κληρονομιά που έμεινε στην περιοχή ήταν το σκοπευτήριο στον Δαφνώνα, που αποτελούσε στολίδι για τις αρχές της δεκαετίας αλλά είναι άγνωστο ωστόσο αν συντηρείται ακόμα ορθά.

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση στους προσωπικούς του λογαριασμους στα social media:

Οι Ξανθιώτες και οι Κομοτηναίοι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας κύριοι της κυβέρνησης. Ούτε αρκούνται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις όταν κινδυνεύει η ζωή, η υγεία και η δουλειά τους. Δεν έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Για να προστατευθούν δεν αρκούν οι τοπικές καραντίνες γιατί το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται χωρίς να φταίνε. Μια μείζονος εμβέλειας οργανωμένη και σωστά χρηματοδοτημένη εκστρατεία ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών Πομακικής καταγωγής και μουσουλμανικής ευρύτερα θρησκευτικότητας πρέπει να εξελιχθεί αμέσως. Ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν και να ενστερνιστούν την αυτοπροστασία και όχι να αισθάνονται πεπλανημένα ότι στοχοποιούνται λόγω ιδιαιτερότητας.Η ενημέρωση δεν πρέπει να γίνει από καθέδρας. Πρέπει να αξιοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν Θρακιώτες με κύρος τοπικό όλων των παρατάξεων αλλά και όλων των θρησκειών και όλων των γλωσσών σε στενή και αδελφωμένη συνεργασία.