Αποκάλυψη: Χωρίς δικαίωμα ψήφου στον ΣΕΓΑΣ η Ολυμπιάδα Κομοτηνής του Κώστα Μπανιώτη

Την ώρα που η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ εντείνει την επίθεσή της κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αίσθηση προκάλεσε στην Θράκη η δημοσιοποιηση από την ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού της λίστας με τα σωματεία που θα έχουν δικαίωμα ψήφου στην ΓΣ που ορίστηκε για τις 26 και 27 Ιουνίου.

Στην λίστα περιλαμβάνονται 15 σωματεία από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκ των οποίων τα επτά από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Συγκεκριμένα πρόκειται με την σειρά που αναφέρονται για τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης, ΑΠΣ Διομήδης Ξάνθης, ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής, ΑΣ Πολυνίκης Ορεστιάδας και ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Αίσθηση μεγάλη ωστόσο προκαλεί η απουσία από την λίστα του ιστορικότερου ίσως συλλόγου στίβου της Θράκης (αμιγώς στίβου, για να μην παρεξηγηθούμε), της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, στην οποία ανήκει ο κορυφαίος αθλητή στίβου της Θράκης την τελευταία δεκαετία: ο πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης. Η Ολυμπάδα Κομοτηνής προς έκπληξη πολλών απουσιάζει από την λίστα.

Μάλιστα, σε σχέση με την λίστα των σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου το 2016, όταν και διενεργήθηκαν οι τελευταίες εκλογές στον ΣΕΓΑΣ, η Ολυμπιάδα Κομοτηνής είναι το μόνο σωματείο της Θράκης που απουσιάζει. Τότε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜ-Θ είχαν δικαίωμα ψήφου 17 ομάδες. Λείπουν ακόμα ο Ορφέας Νεου Σκοπού Σερρών, ο Βισάλτης Νιγρίτας και ο ΕΟΣ Ροδολίβους, ενώ σε σχέση με τότε προστέθηκαν ο Πολυνίκης Ορεστιάδας και ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής ενώ ο Διομήδης Βιστωνίδας μετονομάστηκε σε Διομήδης Ξάνθης.