ΕΠΣ Ξάνθης: Το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση των σωματείων ενόψει νέας σεζόν

Για το απόγευμα της Τετάρτης (10 Ιουνίου) και ώρα 18:00 στο Ενωσιακό Γήπεδο της Ξάνθης έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των σωματείων – μελών της τοπικής ΕΠΣ με την διοίκηση της Ένωσης.

Στη συνάντηση αυτή θα ενημερωθούν, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, «για τα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 και τις τρέχουσες εξελίξεις». Αναμένεται να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων τη νέα σεζόν.

Για πολλούς κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να συγχωνευθούν η Β’ με την Γ’ Κατηγορία λόγω έλλειψης ομάδων στην τελευταία, ωστόσο και πέρυσι το καλοκαίρι είχαν αναφερθεί τα ίδια και εν τέλει δεν αποφασίστηκε αυτή η λογική και αναμενόμενη για πολλούς αλλαγή. Φέτος φαντάζει και πάλι επιτακτική αλλά και πάλι δεν φαίνεται να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της ΕΠΣ με βάση και την τελευταία ανακοίνωσή της (στην οποία γίνεται αναφορά για άνοδο στη Β’ Κατηγορία μόνο του πρωταθλητή Εθνικού Κιμμερίων αφήνοντας σαφή υπόννοια ότι θα διατηρηθεί η Γ’ Κατηγορία).

Από εκεί και πέρα πάντως, η διοίκηση της ΕΠΣ αναμένεται να εξηγήσει στα σωματεία τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την οικονομική ανακούφισή τους. Υπενθυμίζεται ότι επιδιώκονται συναντήσεις με τους τέσσερις δημαρχους του νομού για να ενισχυθούν οικονομικά με τις επιχορηγήσεις τους τα σωματεία κάθε Δήμου, ενώ όλες οι ομάδες απαλλάχθηκαν ειδικά για φέτος από την καταβολή του ποσού των 150 ευρώ ως ετήσια συνδρομή στην ΕΠΣ, η οποία με την σειρά της μείωσε τ μισθολογικό κόστος του υπαλληλικού της προσωπικού.