Με παρούσα την Κεπεσίδου η περιβαλλοντική δράση της ΕΣΟΑ

Σε δράση του προγράμματος Olympic GreenValues, που γίνεται από την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες παρευρέθηκε μεταξύ άλλων η Εβρίτισσα διεθνής τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας, Μάγδα Κεπεσίδου.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή (7/6) πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του προγράμματος Olympic GreenValues, από την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών, μέσω του αθλητισμού και του παιχνιδιού. Πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού και όχι μόνο έδωσαν το παρών στην δράση αυτή, μεταξύ των οποίων ήταν και η Κεπεσίδου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΟΑ:

«Σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέρη του κόσμου, εκεί όπου γεννήθηκε ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε την 1η δράση του προγράμματος Olympic GreenValues, το οποίο υποστηρίζεται από την World Olympians Association. To “Olympic Green Values” αποτελεί το νέο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΣΟΑ, που έχει ως στόχο να εμφυσήσει στους μαθητές των σχολείων της χώρας την περιβαντολλογική ευαισθητοποίηση μέσα από τον αθλητισμό και το παιχνίδι! Θέλοντας να δώσουν το στίγμα των προσπαθειών τους, πλήθος Olympians και παράγοντες από τον Στίβο, την Κολύμβηση, την Υδατοσφαίριση, την Ιστιοπλοϊα, το Μπάσκετ, το Handball, το Taekwondo, την Πυγμαχία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών Αχαρνών-Θρακομακεδόνων και της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογράφων Φωτογράφων Εικονοληπτών Επίκαιρων ΠΕΦΦΕΕ , επ’ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος προέβησαν σε καθαρισμό του προαύλιου χώρου της Ακρόπολης, του Αρείου Πάγου και του σημείου όπου βρισκόταν η Εκκλησία του Δήμου και απ’ όπου ο Απόστολος Παύλος δίδαξε τον Χριστιανισμό στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ κα Bούλα Κοζομπόλη δήλωσε:

“Από αυτόν τον συμβολικό τόπο ξεκινάμε τις δράσεις του προγράμματος Olympic Green Values σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Θεσμικούς Φορείς! Είμαστε πολύ περήφανοι για την εκπόνηση του προγράμματος και εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΟΑ θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αθηναίων γι’ αυτήν την πρώτη συνεργασία μας καθώς όλους τους συναδέλφους Olympians για την θερμή ανταπόκρισή τους. Θερμές ευχαριστίες ακόμη και στην συνάδελφο Οlympian της Ρυθμικής Γυμναστικής κα Μαρία Αλεβίζου, η οποία με την ιδιότητα της Προέδρου του Α’ Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων αποτέλεσε ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Δήμου και ΕΣΟΑ στην 1η δράση του προγράμματος”.»